«Ronja Røverdatter»:

Slik gikk det med Ronja Røverdatter

Forrige måned kom nyheten om at Ronja Røverdatter blir serie, 37 år etter premieren av filmen.

BARNESTJERNER: Her er Dan Håfström i rollen som Birk og Hanna Zetterberg i rollen som Ronja Røverdatter i 1983. Foto: Stefan Lindblom/ NTB
BARNESTJERNER: Her er Dan Håfström i rollen som Birk og Hanna Zetterberg i rollen som Ronja Røverdatter i 1983. Foto: Stefan Lindblom/ NTB Vis mer
Publisert

Forrige måned ble det kjent at strømmetjenesten Viaplay og produksjonsselskapet Filmlance skal lage en familievennlig fantasyserie om Astrid Lindgrens fortellinger om Ronja Røverdatter.

Nyheten kommer hele 37 år etter premieren på Tage Danielssons filmversjon. Filmlance skal lage totalt tolv episoder av serien som får navnet «Ronja», fordelt på to sesonger.

Det er nok flere som gleder seg til å se resultatet, ettersom mange har et forhold til karakteren Ronja Røverdatter, som først ble brakt til liv av Astrid Lindgren i 1981. Tre år seinere ble den eventyrlige boka, som handler om dattera til en røverhøvding i middelalderen, filmatisert.

Opp gjennom åra har denne filmen vært å se på norsk tv utallige ganger, og mange har derfor et godt og nostalgisk forhold til den. 37 år er gått siden den originale utgivelsen i 1984, og skuespillerne, især hovedrolleinnehaveren, har alle gått videre med livene sine.

Svenske Hanna Zetterberg Struwe (48) var bare elleve år da hun fikk rollen, som hun fortsatt blir gjenkjent for rundt om i Skandinavia.

Som voksen har hun tatt en helt annen vei enn karrieren som barnestjerne skulle tilsi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer