«Jul i Borettslaget»:

Slik gikk det med «Ruth»

- Jeg orker ikke se det.

DEN GANG DA: Sidsel Sørli ble kjent Norge rundt som Ruth etter å ha spilt mot Robert Stoltenberg i «Borettslaget». Livet hennes i dag er ganske så annerledes. Foto: NRK
DEN GANG DA: Sidsel Sørli ble kjent Norge rundt som Ruth etter å ha spilt mot Robert Stoltenberg i «Borettslaget». Livet hennes i dag er ganske så annerledes. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jula er akkurat over, og for mange har det innebåret flere timer foran tv-skjermen. Her til lands sendes tradisjonelle julefilmer på flere kanaler, men mange har også klart å inkorporere nye klassikere i julerutinen sin.

Blant dem er Robert Stoltenbergs «Jul i Borettslaget» fra 2002, som ligger ute til skue på NRKs nett-tv.

Det er en kjent sak at Stoltenberg spilte de fleste karakterene selv, men han fikk også hjelp av en rekke andre skuespillere. For hva hadde vel karakteren Roy Narvestad vært uten sin kjære søster Ruth?

Han kunne ikke spille begge samtidig, og dermed gikk rollen til Sidsel Sørli (71) fra Spydeberg.

Hun spilte rollen i de originale sesongene og den påfølgende juleutgaven, men har ikke vært å se på skjermen siden. Overfor Dagbladet kan Sørli fortelle at hun synes det er helt greit.

Ser ikke på

- Jeg gidder ikke se på det selv, jeg synes ikke det er noe særlig. Jeg er jo ikke akkurat lekker i den serien. Det er litt fælt, sier Sørli, og ler rått.

Det er ikke mye ved Sørli som minner om karakteren hun foreviget for NRK for over 18 år siden. Ruth kan beskrives som en nokså tafatt og tidvis enerverende karakter, som egentlig bare eksisterer som en pest og en plage for broren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer