«Prinsesse på prøve»:

Slik gikk det med stjernen

Skuespillerens liv har ikke vært uten utfordringer etter filmsuksessen.

SUKSESS: 20 år har gått siden filmen «Prinsesse på prøve». Her er Anne Hathaway, Heather Matarazzo og Robert Schwartzman avbildet i filmen. For Heather Matarazzo har ikke livet bare vært rosenrødt siden filmsuksessen. Foto: Moviestore / REX / NTB
SUKSESS: 20 år har gått siden filmen «Prinsesse på prøve». Her er Anne Hathaway, Heather Matarazzo og Robert Schwartzman avbildet i filmen. For Heather Matarazzo har ikke livet bare vært rosenrødt siden filmsuksessen. Foto: Moviestore / REX / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er 20 år siden «Prinsesse på prøve» sørget for at mange unge jenter drømte om at en ukjent bestemor skulle dukke opp på døren, og fortelle at de en dag skal arve tronen til det søkkrike fyrstedømmet Genovia.

Det var nemlig sånn det hele startet for Anne Hathaway (39), eller Mia Thermopolis som rollen hun spilte i filmen og oppfølgeren het.

Over natten forandrer det meste seg for Hathaways karakter, og seerne får ta del i hvordan den sjenerte tenåringen, som mangler både selvsikkerhet, utstråling og kjæreste, tar steget inn i rollen som prinsesse.

Mens både Anne Hathaway og Julie Andrews (86), som spilte dronning Clarisse Renaldi, har vært i offentligheten siden, er det andre som hadde sentrale roller i de to filmene som har trukket seg kraftig tilbake fra rampelyset.

Blant dem Heather Matarazzo (39), som spilte Hathaways bestevenninne, Lilly Moscovitz.

Karakteren går sine egne veier, og sier ting rett ut som det er. Også når det gjelder klesstil og hårsveis lar hun seg ikke påvirkes av andre. Det kan derfor, 20 år etter første film ble gitt ut, være vanskelig å kjenne igjen Matarazzo i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer