Kongefamilien:

Slik håndterer de corona-situasjonen

I går fikk prins Charles påvist corona. Det norske kongehuset tar sine forholdsregler.

TAR FORHOLDSREGLER: To kongelige har fått påvist smitte på verdensbasis. Her hjemme gjør den norske kongefamilien det de kan for å holde seg friske. Dette bildet ble tatt i sommer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TAR FORHOLDSREGLER: To kongelige har fått påvist smitte på verdensbasis. Her hjemme gjør den norske kongefamilien det de kan for å holde seg friske. Dette bildet ble tatt i sommer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ble det kjent at prins Charles (71) hadde testet positivt for coronaviruset. Han ble dermed den andre kongelige til å stå fram med diagnosen, etter at fyrst Albert av Monaco (62) forrige uke fortalte til folket at han var smittet.

Charles kunne heldigvis fortelle at han bare har milde symptomer, og at hans kone, hertuginne Camilla (72), foreløpig ikke har testet positivt. På grunn av prinsens hektiske timeplan, er det ikke mulig å spore smitten tilbake til en konkret kilde. Men han skal heldigvis ikke ha møtt sin mor, dronning Elizabeth (93), i perioden hvor han har vært smittefarlig.

Verken det britiske eller det monegaskiske kongehuset har overøst offentligheten med detaljer om sykdommen. Her hjemme i Norge har ingen i verken konge- eller kronprinsfamilien fått påvist at de er syke.

Tar forholdsregler

Dagbladet har vært i kontakt med kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, som sier de ikke ønsker å kommentere noe rundt prins Charles' sykdom. Hun kan derimot fortelle at den norske kongefamilien følger myndighetenes retningslinjer som alle andre:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer