Svein fra «Petter Uteligger»:

Slik har det gått med Svein

Har snudd om livet etter tv-suksessen.

BLE KJENT: Den norske befolkningen ble kjent med Erlik Oslo-selgeren Svein Stang gjennom Petter Nyquists tv-serie «Petter Uteligger» i 2016, hvor de to utviklet et nært vennskap. Nå kan førstnevnte avsløre at han har flyttet fra hovedstaden til fordel for det glade sørland. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
BLE KJENT: Den norske befolkningen ble kjent med Erlik Oslo-selgeren Svein Stang gjennom Petter Nyquists tv-serie «Petter Uteligger» i 2016, hvor de to utviklet et nært vennskap. Nå kan førstnevnte avsløre at han har flyttet fra hovedstaden til fordel for det glade sørland. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2015 snudde Petter Nyquist (41) landet på hodet da han bestemte seg for å belyse en side av samfunnet få hadde kjennskap til. Konseptet «Petter Uteligger» gikk ut på at han forlot familien til fordel for 52 dager på gata i Oslo - bare med et håndholdt kamera og klærne han hadde på seg.

Resultatet ble en umiddelbar suksess, og sørget for Gullruten-priser, nye sesonger og spin-off-serier. I tillegg forandret det livene til mange av dem i Oslos gatebilde som Nyquist fikk komme tett på.

I 2016 ble Svein Stang (56), en Erlik Oslo-selger Nyquist møtte i allerede første episode, nominert til årets deltaker på Gullruten. Siden den gang har Stang rørt mange med sin historie - og om hvordan det å selge gatemagasinet har reddet ham.

Fikk leilighet

Det har gått en stund siden vi sist hørte noe fra Stang. Nå forteller 56-åringen om sitt nye liv i et intervju med magasinet han elsker å selge.

Da vi først ble kjent med ham bodde han på hospits i Oslo, samtidig som han sov enkelte kvelder ute. Nå har han bestemt seg for å flytte sørover, sånn at han er litt nærmere broren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer