23 år etter suksessen med «The Julekalender»:

Slik har det gått med «The Julekalender»-stjernene: - Norge eksploderte

23 år etter «The Julekalender» må trioen fortsatt dra en «Støveldance» når det nærmer seg jul.

KULTSTATUS: «The Julekalender» har siden lanseringen for 23 år siden, gjentatte ganger vist at den tåler tidens tann. Her med nissene Ivar Gafseth, Erling Mylius og Tore Johansen. Foto: NTB Scanpix.
KULTSTATUS: «The Julekalender» har siden lanseringen for 23 år siden, gjentatte ganger vist at den tåler tidens tann. Her med nissene Ivar Gafseth, Erling Mylius og Tore Johansen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «The Støveldance» og «It's Hard to Be a Nissemann», er sanger som nesten enhver nordmann har kjennskap til.

Uttrykk som «Det e' bærre lækkert» og «Bob, bob, bob» har nærmest blitt en akseptert uttrykksmåte i det norske språk.

Det er liten tvil om at «The Julekalender» ligger mange nordmenns hjerte nær. Historien om de tre nissene som strander i Sør-Trøndelag på jakt etter en livsviktig nøkkel, og som desperat forsøker å komme seg unna nåsåen Bennys klør, gjorde braksuksess på TV 2 i 1994. Julekalenderen er vist på kanalen gjentatte ganger siden.

23 år etter at serien for første gang begynte å rulle over norske tv-skjermer, blir de tre musikerne og skuespillerne fra Trøndelag, Tore Johansen (69), Erling Mylius (68) og Ivar Gafseth (67) fortsatt spurt om å dra en replikk fra de kjente karakterene. Dette i tillegg til å bli bedt om å synge «Støveldance» - spesielt når det går mot juletider.

- Norge eksploderte. Vi fløy på et eventyr i flere år, vi aner rett og slett ikke hvordan livet ville vært uten at vi fikk tilbudet fra «The Julekalender». Jeg hadde aldri trodd i 1994 at jeg fortsatt skulle stå å danse «støveldansen» i en alder av nesten 70 år, forteller Ivar Gafseth (Olaf Sand og nissen Gynter) til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer