VISER NYE SIDER: Etter å ha kommet på andreplass i Manns kåring av Norges mest sexy kvinne, takket Selda ja til å stille opp i bladet. Det synes hun var både skummelt og spennende. Foto: Mathias Fossum / Mann
VISER NYE SIDER: Etter å ha kommet på andreplass i Manns kåring av Norges mest sexy kvinne, takket Selda ja til å stille opp i bladet. Det synes hun var både skummelt og spennende. Foto: Mathias Fossum / MannVis mer

Slik har du aldri sett Selda fra «Newton»

Kåret til en av Norges mest sexy damer, kun slått av Alexandra Joner.

(Dagbladet): Selda Ekiz (28) går snart i gang med sin siste sesong som programleder i «Newton». Det er nok flere enn barna som er lei seg for det.

Selda forteller at det stadig er fedre som kommer bort og forteller at ettåringen er kjempefan av programmet.

- For all del, noen kan jo ha født Einstein, men sannsynligheten for det er lav. Så da tenker jeg, er det du eller ungen din som ser på?

Ekiz har gjort kometkarriere i NRK som programleder i det populærvitenskapelige barne- og ungdomsprogrammet Newton, og ble nominert til Gullruten bare måneder etter at hun for første gang var på tv-skjermen.

Ny setting Nylig kom Selda også på andreplass i bladet Manns kåring av Norges mest sexy kvinne, bak artisten Alexandra Joner. I den ferske utgaven som kommer i stativene torsdag, stiller Ekiz opp lettkledd og i en helt annen setting enn tv-seerne er vant til å se henne i.

Men i motsetning til Joner, som aktivt spiller på sex i musikkvideoene sine, er Ekiz selverklært nerd og har mastergrad i fysikk på instrumentering og nanoteknologi.

Det har hun blant annet brukt til å lære barn om vitenskapelige nøtter som gener og DNA, hvorfor fis lukter vondt og hvor fort en Tyrannosaurus Rex kunne løpe.

Brusende hormoner I et intervju i den siste utgaven av bladet Mann, forteller hun at mange fedre følger med på programmet på grunn av henne, men også at hormonene bruser i «Newton»s egentlige målgruppe.

- Det var en 12-åring som drev og ringte meg. På et tidspunkt ba jeg en mannlig kollega ta telefonen, og si at jeg ikke var der. «Er du kjæresten til Selda?» spurte gutten. «Har du sex med Selda fra Newton?» Da fant jeg frem til skolen han gikk på, og ringte dit, sier hun til Mann.

Til Dagbladet forteller hun at hun tenkte mye på at hun er et forbilde for barn og unge, før hun takket ja til fotoseansen med mannebladet.

- Jeg vet man skal være forsiktig med den type ting, men jeg synes dette er rimelig uskyldig. Jeg viste mye mer hud i «Newton» da jeg sto i bikini. Hvis barn ser bildene håper jeg de tenker: Jøss, så fint hun har blitt sminka. Der har hun jammen på seg bukse og bh, det har også mamma iblant.

- Hvordan er det å være på coveret av Mann?

- Litt skummelt. Jeg er jo ikke modell og ser supersmashing ut. Det er tusen andre damer i Norge som er finere enn meg, så jeg synes det er litt rart. Men søren heller, jeg brenner virkelig for vitenskapsformidling, og hvis dette gjør at fysikk når ut til flere enn bare nerdene, så er det helt topp.

Respekt for modeller Ekiz forteller at fotoseansen er noe av det mer slitsomme hun har vært med på.

- Jeg er jo ikke vant til å posere på kommando, og jeg har fått en helt ny respekt for modeller. Det er beinhard jobbing for hvert bilde, Og jeg synes jo selv de ble veldig fine. Jeg skal ta de fram når jeg blir 80 og minne meg selv på at jeg var skikkelig flott som 28-åring.

- Er du overrasket over at du har fått så mye oppmerksomhet på grunn av utseende?

FORSIDEPIKE: Etter kåringen stilte Selda Ekiz opp på forsiden til magasinet MANN. Foto: MANN Vis mer

- Ja. Jeg har ikke dårlig selvtillit, men jeg forventet ikke at det skulle bli så mye som dette. Men herregud, livet overrasker. Jeg trodde ikke jeg skulle få jobben som programleder heller.

Fortsetter i tv Kommende søndag er det sesongpremiere på «Newton», men det er allerede klart at det blir Ekiz' siste runde med programmet. Til våren flytter hun fra Trondheim, til Oslo og komikerkjæresten Gustav Nilsen (38).

Kjæresten synes Mann-bildene er fine, men hva Ekiz hun skal drive med etter Newton er fortsatt usikkert.

- Det er mange spennende prosjekter jeg vil jobbe med, men ingenting spesifikt jeg har sagt ja til ennå. Jeg er jo helt ny i tv-gamet, og prøver å finne ut hva jeg vil gjøre og passer til.

- Men du fortsetter i tv?

- Ja. Jeg har lyst til å drive med vitenskapsformidling, og jeg synes tv er en fantastisk bra måte å gjøre det på, sier Ekiz, som også kunne tenkt seg en forsker-karriere:

- Da jeg studerte, var det så mange som var så utrolig flinke. Jeg fikk det til, men jeg følte meg aldri veldig god. Samtidig behøver du ikke være Einstein for å bli en god forsker. Det er kanskje viktigst at du er nysgjerrig, og det er jeg. Jeg har lyst til å forske en gang.