«Farmen»:

Slik har du ikke sett «Farmen»-deltakerne før

Slik så «Farmen»-deltakerne ut som barn.

IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: Flere av årets «Farmen»-deltakere har delt sine private barndomsbilder med Dagbladet. Ser du hvem de er? Foto: Privat
IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: Flere av årets «Farmen»-deltakere har delt sine private barndomsbilder med Dagbladet. Ser du hvem de er? Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Nok en «Farmen»-sesong fylt med konflikter, intriger, og overraskende øyeblikk nærmer seg slutten.

I kveld er det også sterke følelser i sving når enda en deltaker må forlate gården.

Gjennom en hel høst har tusenvis av tv-seere fulgt realityserien, noe som betyr at deltakerne i årets sesong brått har måtte bli vant til et liv i rampelyset.

Men hvordan så egentlig de ferske tv-profilene ut lenge før de ble kjendiser?

Vi har samlet et utvalg barne- og ungdomsbilder av flere av dem.

- Rampete

Eunike Hoksrød (39) har definitivt vist seg å være en dame med bein i nesa. Foruten å være en av dem som har gått hardt ut mot Geir Magne Haukås (47), vekket hun oppsikt med en «nakenprotest» i beste sendetid.

Skal man tro 39-åringen selv, har ikke stort forandret seg siden hun var barn.

- Jeg vet ikke når bildet er tatt, jeg tipper jeg er et par år. Her sitter jeg på en eller annen peis og er rampete, skøyerungen som jeg var - og er, sier Eunike til Dagbladet.

- SKØYERUNGE: Eunike Hoksrød (39) viser frem bilde der hun er to år gammel. Foto: TV 2 / Privat
- SKØYERUNGE: Eunike Hoksrød (39) viser frem bilde der hun er to år gammel. Foto: TV 2 / Privat Vis mer

- Stor blidfis

Karianne Amlie Wahlstrøm (26) har denne høsten sjarmert TV-seerne i senk med sin innsats i «Farmen». Hun har tidligere erkjent at oppholdet på gården har preget hverdagen i ettertid.

- Det er mange unge jenter som sier at jeg er herlig. Reaksjonene har bare vært hyggelig, fortalte hun til Se og Hør tidligere i høst.

Seerne har altså bitt seg merke i hvor positiv 26-åringen framstår på skjermen. Det skal imidlertid ha falt naturlig for henne helt siden barndommen.

- På bildet er jeg to år og like stor blidfis som det jeg er nå. Sutta stort sett på tommelen mens jeg hadde en finger oppi nesa. Flaks jeg ikke har fingeren oppi nesa på bildet, si, forteller Wahlstrøm til Dagbladet.

- BLIDFIS: Karianne Amlie Wahlstrøm (26) har gjort seg bemerket som en solstråle på skjermen. I bildet til høyre er hun avbildet to år gammel, og fortsatt like blid. Foto: TV 2 / Privat
- BLIDFIS: Karianne Amlie Wahlstrøm (26) har gjort seg bemerket som en solstråle på skjermen. I bildet til høyre er hun avbildet to år gammel, og fortsatt like blid. Foto: TV 2 / Privat Vis mer

Ble adoptert

Kristian Krubel Djupnes (21) har tidligere åpnet opp om sin dramatiske start på livet.

For 20 år siden ble nemlig «Farmen»-deltakeren adoptert fra Etiopia til familien i Harstad.

- Legene ga meg ti prosent sjanse for å overleve. Eventyret kunne ha sluttet før det i det hele tatt hadde begynt, har Kristian tidligere fortalt.

Tross den dramatiske historien fortalte Kristian til avisa at han sjelden tenker over hvor galt det potensielt sett kunne gått. Ut fra barnebildet å dømme, var han tilsynelatende en svært så humørfylt liten gutt.

- Bildet er fra slutten av 90-tallet, da jeg var halvannet år gammel. Det henger hjemme på veggen hos foreldrene mine i Gjøvik, sier Kristian til Dagbladet.

HALVANNET ÅR GAMMEL: Kristian Krubel Djupnes viser frem barnebilde av seg selv. Foto: TV 2 / Privat
HALVANNET ÅR GAMMEL: Kristian Krubel Djupnes viser frem barnebilde av seg selv. Foto: TV 2 / Privat Vis mer

- Ganske lubben

Geir Magne Haukås (46) har på bakgrunn av sin kristne tro og noe kontroversielle væremåte seilt opp som en av årets mest omtalte «Farmen»-deltakere.

47-åringen meldte seg på «Farmen» for å spre diverse filosofier og skape blest rundt egen livscoach-virksomhet. Gjennom sitt åtte ukers lange opphold havnet han stadig i konfrontasjoner og høylytte diskusjoner med de andre deltakere.

At Geir Magne har forandret seg en del, i alle fall utseendemessig, i voksen alder, er ikke til å komme unna.

- Jeg var ett år og fire måneder. Bildet er tatt i 1971, og det er tatt hos fotograf i Svolvær. Jeg var god og rund kan du si, ganske lubben, sier han til Dagbladet.

- GOD OG RUND: Geir Magne Haukås avbildet da han var ett år og fire måneder gammel. Foto: TV 2 / Privat
- GOD OG RUND: Geir Magne Haukås avbildet da han var ett år og fire måneder gammel. Foto: TV 2 / Privat Vis mer

«Underdogen»

Mats Beylegaard Brennemo (28) fra Bø i Telemark, meldte seg på Farmen uten noe som helst gårdserfaring. Selv om han bevisst inntok rollen som «underdog», trakk han seg likevel fra oppholdet noen uker etter.

28-åringen var nemlig uheldig og slo bakhodet i en kommode-lem. Legen konstaterte at han hadde fått en hjernerystelse, og fem dager etter kommode-ulykken trakk han seg fra gårdsoppholdet.

Det var imidlertid ikke det som skapte overskrifter i pressen for Mats sin del.

Spekulasjonene om en mulig romanse mellom «Farmen»-deltakeren Amalie Snøløs (21) og Mats fikk stor plass i flere av episodene. Ved flere anledninger fanget kameraene opp øyeblikk som antydet at Amalie og Mats hadde et godt øye til hverandre.

I ettertid avkreftet Amalie overfor Dagbladet at hun hadde funnet kjærligheten på gården.

Allerede før Farmen-innspillingen var i gang kunne Mats fortelle til TV 2 at han håpet at det kunne bli noe dating på gården, og skal man tro barnebildet av Mats, tatt i friminuttet i Valen barnehage i Bø i 1994, var han allerede en stor sjarmør den gang.

SJARMØR: Mats Beylegaard Brennemo avbildet i friminuttet i Valen barnehage i Bø i 1994. Foto: TV 2 / Privat
SJARMØR: Mats Beylegaard Brennemo avbildet i friminuttet i Valen barnehage i Bø i 1994. Foto: TV 2 / Privat Vis mer

- Var stort sett blid

Gårdbrukeren og skogsentreprenøren Halvor Sveen (47) gjorde seg tidlig bemerket som bråsint og hardbarka bonde i årets sesong av «Farmen».

Men innerst inne er 47-åringen egentlig en myk mann. Det fortalte han i et tidligere intervju med Se og Hør.

- Ingen blir så lett rørt som meg, forsikret Halvor som fortalte i et tidligere intervju med Se og Hør at han ofte kan være den første i forsamlingen som feller en tåre.

47-åringen fra Rendalen i Hedmark har også opplevd vanskelige og tragiske ting.

Til «God kveld Norge» har Halvor fortalt om hvordan han ble vitne til at lillebroren hans døde i en ulykke da han var tre år.

Til tross for den tragiske opplevelsen Halvor opplevde som liten gutt, kan han fortelle at han stort sett var blid.

- Bildet er tatt i 1976 eller 77, med ordentlig fotograf og greier. Jeg var en veldig blid gutt, forteller han til Dagbladet.

FØLSOM: Til tross for sin harbarka stil på Farmen, har også Halvor sine myke sider. I bildet til høyre er han avbildet av en fotograf i 1976. Foto: TV 2 / Privat
FØLSOM: Til tross for sin harbarka stil på Farmen, har også Halvor sine myke sider. I bildet til høyre er han avbildet av en fotograf i 1976. Foto: TV 2 / Privat Vis mer

Opptatt av dyr

Camlilla Cox Barfot (31) fra Fredrikstad brenner for dyras velferd og sverger til et kjøttfritt liv. 31-åringen er fast bestemt på å opprettholde et vegetarisk kosthold også inne på «Farmen».

- Jeg er ikke redd for å sulte, mennesker tåler så mye mer enn vi tror. Vi får håpe det blir en god blåbærsesong, uttalte hun til Dagbladet før hun sjekket inn på årets «Farmen»-gård.

Skal man tro bildet av Camilla som liten kan det se ut til at hun var like opptatt av dyrenes velferd den gang, som nå.

- Ifølge mamma er jeg 7 år på bildet. Det er tatt rett før jeg skulle legge meg - det var fast rutine å kose med pus før leggetid. Og ellers når jeg ville slappe av, for øvrig, forteller hun til Dagbladet.

- KOSER MED PUS: Camilla Cox Barfot har vært opptatt av dyrenes velferd hele livet. Som liten var det en fast rutine å kose med katten før leggetid. Foto: TV 2 / Privat
- KOSER MED PUS: Camilla Cox Barfot har vært opptatt av dyrenes velferd hele livet. Som liten var det en fast rutine å kose med katten før leggetid. Foto: TV 2 / Privat Vis mer

- Elsket å bake

Før Sunniva Dortea Thorsen (30) sjekket inn på Årets «Farmen-gård» hadde hun forberedt familien sin på at hun kom til å framstå som en «drittkjerring» på TV.

- Jeg er veldig åpen og direkte, og kan av mange oppfattes som nebbete og spiss. Jeg føyer meg ikke bare for å føye meg, men det betyr ikke at jeg er et dårlig menneske, fortalte Sunniva til Dagbladet den gang.

Man kan kanskje se at Sunniva er en familiekjær person. Som liten kan Sunniva fortelle at hun vart veldig opptatt av å hjelpe moren sin. Særlig på kjøkkenet.

- Jeg elsket å hjelpe henne og bake. På bildet er jeg rundt fire år. Når det kommer til outfiten var det da som nå: Komfort framfor «haute couture», forteller hun.

ELSKET Å BAKE: Sunniva Dortea Thorsen elsket å hjelpe moren sin med å bake da hun var liten. Bildet til høyre er tatt på kjøkkenbenken hjemme på Kleppelva i Bø .Foto: TV 2 / Privat
ELSKET Å BAKE: Sunniva Dortea Thorsen elsket å hjelpe moren sin med å bake da hun var liten. Bildet til høyre er tatt på kjøkkenbenken hjemme på Kleppelva i Bø .Foto: TV 2 / Privat Vis mer

- Alle har vært feit en gang

Bjørn-Erik Fatnes (22) var en av «Farmen»-utfordrerne som kom inn på gården etter de andre deltakerne.

Til tross for at 22-åringen hadde null kunnskap om gårdsdrift og Norge i 1917, kunne han kompensere med sitt konkurranseinstinkt og kjærlighet for dyr.

Likevel måtte han ta farvel med de andre deltakerne bare en uke etter at han hadde ankommet gården, noe han ikke synes var rettferdig.

Det var nemlig i tvekamp mot Halvor Sveen at Bjørn-Erik tapte, og måtte reise hjem. Men ifølge Bjørn-Erik var det egentlig Halvor, sin tur til å reise.

Hjemme er Bjørn-Erik en aktiv blogger. På barnebilde av seg selv har bloggeren bare en ting å si:

- Alle har jo vært feit en gang, ler han.

16 ÅR I MELLOM: Bildet til høyre er tatt hjemme på Ekeberg da Bjørn-Erik Fatnes var 6 år. Bildet til venstre er tatt 16 år etter i forbindelse med «Farmen». Foto: TV 2 / Privat
16 ÅR I MELLOM: Bildet til høyre er tatt hjemme på Ekeberg da Bjørn-Erik Fatnes var 6 år. Bildet til venstre er tatt 16 år etter i forbindelse med «Farmen». Foto: TV 2 / Privat Vis mer

Aktiv i barndommen

Tom Evensen (42) måtte også forlate «Farmen» i bitterhet.

Trebarnsfaren fra Hedmark fikk fem uker på tv-gården før han måtte pakke sakene og forlate innspillingsområdet utenfor Arendal.

- Jeg lå våken og gråt hele den natta. Ikke fordi jeg var lei meg, men fordi alt var så overveldende. Det var en enorm påkjenning, sa 42-åringen til Dagbladet den gang.

I likhet med slik Tom er i dag, var han svært aktiv som barn. På bildet som han har delt med Se og Hør er han fem år gammel, og akkurat fått sitt første skimerke.

- Skiløypene hjemme i Mesnali var mye brukt i oppveksten. Jeg var meget aktiv i barndommen. Høyt og lavt døgnet rundt. For å sitere min mor: Jeg har aldri vært så tynn som da du vokste opp. Løp etter deg hele tiden.

AKTIV: Tom Evensen var svært aktiv som barn. På bildet til høyre er han fem år gammel og har akkurat fått sitt første skimerke. Foto: TV 2 / Privat
AKTIV: Tom Evensen var svært aktiv som barn. På bildet til høyre er han fem år gammel og har akkurat fått sitt første skimerke. Foto: TV 2 / Privat Vis mer

- Mamma synes jeg var søt

Trym Nygaard Løken (23) fra Oslo er idrettsutøver på toppnivå. Da han ble utfordret til å melde seg på realityprogrammet visste han godt at oppholdet potensielt kunne bremse formen, når faste treningsrutiner og matmengde ikke kan opprettholdes.

- Jeg skulle gjerne hatt med meg både rulleski og knebøystativ, men tror det blir vanskelig. Men jeg skal prøve å holde treningen ved like, samtidig som jeg må ta hensyn til andre belastninger der inne, uttalte 23-åringen i et tidligere intervju med Dagbladet.

Men til tross for konkurranseinstinktet måtte også Trym forlate gården.

Som barn var også Trym et aktivt barn.

- Jeg var cirka 1,5 år. Husker ikke så mye rundt anledningen, annet enn at vi skulle på tur ... som vanlig. Mamma synes jeg var søt med sommercap, forteller han.

SØT MED SOMMERCAP: Trym husker ikke så mye rundt anledningen til bildet til høyre. Moren hans synes han var søt med sommercap. Foto: TV 2 / Privat
SØT MED SOMMERCAP: Trym husker ikke så mye rundt anledningen til bildet til høyre. Moren hans synes han var søt med sommercap. Foto: TV 2 / Privat Vis mer

- Jeg var skikkelig vanskelig og grinete

Det ble med to «Farmen»-uker for barnehageonkelen Vidar Helseth (38). Etter å ha møtt en komplett uslåelig Halvor Sveen (47) til sleggekamp, måtte sørlendingen innse at gårdseventyret brått var over.

Selv om Vidar smiler bredt på barnebildet han har sendt over til Dagbladet, var dette absolutt ikke virkeligheten, ifølge ham selv.

GRINETE: Vidar forteller at han var veldig vanskelig og grinete som liten. Foto: TV 2 / Privat
GRINETE: Vidar forteller at han var veldig vanskelig og grinete som liten. Foto: TV 2 / Privat Vis mer

- Det hører med til historien at jeg var skikkelig vanskelig og grinete etter å skulle smile på kommando. Noe jeg vel enda plager mang en fotograf med, sier 38-åringen.

Ifølge Vidar ble bildet tatt rundt 1980, et barneminnet han husker veldig godt.

- Fotografen hadde et ess i ermet. Han fant fram et bilde av en glad afrikansk familie dansende rundt et bål. Skremmende at dette er min ultimate opplevelse i voksen alder sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer