Slik hyller britene brudeparet

Noen litt frekkere enn andre.

KJØRTE PÅ: Prins William og Catherine er naturlig nok forsidestoff i alle de britiske avisene i dag. Foto: REUTERS/Paul Hackett/Scanpix
KJØRTE PÅ: Prins William og Catherine er naturlig nok forsidestoff i alle de britiske avisene i dag. Foto: REUTERS/Paul Hackett/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det er dagen etter den store dagen for mange briter.

Noen steder er det mer behov for opprydning og oppvask enn andre steder, som i Glasgow der en uoffisiell parkfest gikk helt over styr og fulle skotter slåss med politiet.

Men forsidene på alle de britiske avisene er uansett fylt til randen med Kate, William og bryllupsfeiring. Du kan se et knippe av forsidene i bildeserien i denne saken.

De fleste har valgt et kyssebilde av det nybakte ekteparet, men The Times har gjort det litt annerledes og brettet et bilde av de to i bilen utover hele fullformatet.

Tabloidrivalene The Sun og Daily Mirror fokuserer begge på at folket ble påspandert hele to kyss det kongelige ekteparet, men Mirror har også fått med seg lille Grace von Cutcem (3) som ikke var like entusiastisk som alle de andre.

Konservative Daily Telegraph og Daily Mail har på sin side valgt mer rene forsider uten hovedtitler, men med henvisninger til at det følger med «suvernirutgaver».

Liberale The Guardian og Independent har valgt litt ulikt. Guardian fokuserer også på at de to kysset to ganger, men lar som vanlig teksten til forsidesaken begynne på forsida. Independent har på sin side latt kunstneren Tracey Emin illustrere det kongelige kyss over hele forsida.

Her hjemme har både Dagbladet, VG og Aftenposten forsideoppslag på bryllupet.