VEKKER OPPSIKT: Kort tid etter at hertuginne Meghan og prins Harry kunngjorde at de venter sitt første barn, vakte Meghan oppsikt under sin første kongelige opptreden i Australia. Foto: NTB Scanpix
VEKKER OPPSIKT: Kort tid etter at hertuginne Meghan og prins Harry kunngjorde at de venter sitt første barn, vakte Meghan oppsikt under sin første kongelige opptreden i Australia. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hertuginne Meghan:

Slik hyllet hun Diana etter gravidavsløring

- Det er nok ikke tilfeldig, mener kongehusekspert.

Mandag formiddag gledet hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) en hel nasjon da de avslørte at de venter sitt første barn sammen.

- Deres kongelige høyheter hertugen og hertuginnen av Sussex er veldig glade over å kunngjøre at hertuginnen av Sussex venter barn våren 2019, het det i pressemeldingen.

Allerede timer etter kunngjøringen dukket det kongelige paret opp på sin første offentlige opptreden som vordende foreldre i Sydney i Australia.

Det var imidlertid én spesiell detalj som vakte oppsikt.

Iført en hvit, knelang kjole, designet av den australske designeren Karen Gee, stylet med noen helt spesielle sommerfugl-øredobber, hedret hun sin avdøde svigermor prinsesse Diana, ifølge utenlandske medier.

Samme smykke

Ifølge People er det ørepynten som får kongehusekspertene til å klappe i hendene.

Sommerfuglene skal Diana, ifølge nettstedet, ha brukt under en kongelig reise til Canada i mai 1986, ett år etter at prins Harry ble født.

Hertuginne Meghan skal også ha brukt et armbånd i gull, angivelig det samme armbåndet som prinsesse Diana hadde på seg da hun besøkte eldresenteret Lord Gage Centre i London i 1990.

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle er dette trolig et bevisst valg fra Meghan sin side.

- Prins Harry har ved flere anledninger snakket om det vonde tapet av sin mor, og både han og broren har ved flere anledninger vist at hun alltid er med dem i tankene. Da Harry fridde til Meghan, hadde den spesialdesignede ringen en stein fra Dianas smykkeskrin – og da de giftet seg bar hun en av Dianas ringer på kvelden, sier Vagle til Dagbladet.

- Jeg tror ikke det er tilfeldig at Meghan bærer hennes smykker nok en gang. Det er deres hyllest til Diana, legger hun til.

ANKOM MED BÅT: Prins Harry og hertuginne Meghan ankom Sydney med båt, og allerede på kaia var det et folkehav av oppmøtte. Foto: NTB Scanpix
ANKOM MED BÅT: Prins Harry og hertuginne Meghan ankom Sydney med båt, og allerede på kaia var det et folkehav av oppmøtte. Foto: NTB Scanpix Vis mer
VARM HILSEN: Hertuginne Meghan hilser på alle de oppmøtte i Sydney da hun og ektemannen prins Harry ankom byen. Foto: NTB Scanpix
VARM HILSEN: Hertuginne Meghan hilser på alle de oppmøtte i Sydney da hun og ektemannen prins Harry ankom byen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Vagle er det nok vondt for prins Harry at Diana ikke er der nå som han skal bli pappa, og desto viktigere for ham å hente fram minnene etter sin høyt elskede mor.

Ikke første gang

Dette er som nevnt ikke første gang den britiske hertuginnen har hyllet sin avdøde svigermor på denne måten.

Da Meghan og Harry kunngjorde forlovelse i november i fjor var det forlovelsesringen som vakte oppsikt blant den kongelige fansen.

Ifølge ITVs kongehusekspert, Chris Ship, er ringen laget av tre forskjellige steiner. En fra Botswana, der paret nettopp hadde vært på ferie, og to fra Dianas personlige smykkesamling.

Det er ikke bare materialistiske ting som gjør at fansen trekker koblingen mellom hertuginne Meghan og prinsesse Diana. Det er spesielt Meghans varme framtoning som gjør at hun fort blir sammenliknet med sin svigermor.

- Må passe seg

For mens enkelte av hennes forgjengere kanskje har en stivere og mer apatisk tilnærming til folket, har amerikanske Meghan valgt en helt annen vei. Hun håndhilser, klemmer og tar selfier med de frammøtte hordene, og går på mange måter i fotsporene til sin avdøde svigermor.

En av Storbritannias fremste eksperter på kongelig etikette, som tidligere har vært butleren til prins Charles (69) og prins Harry, tror at Meghan har gjort lurt i å gå i fotsporene til svigermoren.

INGEN LYD: Bildene fra før det første intervjuet med Prins Harry og Meghan Markle har ingen lyd, men likevel viser de tydelig kjemien de to i mellom. Video: CNN. Vis mer

- Dette er noe unge mennesker gjør. Hun har sin egen måte å gjøre ting på. Man ser mot energien til prinsesse Diana, hun var virkelig en som klemte folket. Hun var jo berømt for det, har Grant «The Royal Butler» Harrold fortalt i et tidligere intervju med til E! Online.

Etikette-eksperten mener derimot at Meghan må passe seg disse første månedene.

- Hun må være forsiktig med hva hun sier, hvordan hun sier det og hvordan det blir mottatt. Etter 19. mai (bryllupet) kommer alt til å speile seg mot kongefamilien, uttalte han, og fortsatte:

- Det handler om dagligdagse ting. Hvordan hun går, hvordan hun snakker, hva hun gjør, hvordan hun spiser, hvordan hun holder koppen sin, hvordan hun kler seg. Alt vil bli dømt nord og ned. Det er mye å lære seg, forklarte eksperten.