Hertuginne Meghan:

Slik hyllet hun prinsen

Hertuginne Meghan kunne ikke være til stede under begravelsen, men hyllet likevel prins Philip.

SENDTE HILSEN: Hertuginne Meghan var ikke til stede i forbindelse med dronning Elizabeths ektemanns begravelse, men fikk likevel sendt en siste hilsen. Her er dronningen og Meghan fra en annen anledning. Foto: REX/NTB
SENDTE HILSEN: Hertuginne Meghan var ikke til stede i forbindelse med dronning Elizabeths ektemanns begravelse, men fikk likevel sendt en siste hilsen. Her er dronningen og Meghan fra en annen anledning. Foto: REX/NTB Vis mer
Publisert

Det var nok mange som hadde håpet å få se hertuginne Meghan (39) tilbake i Storbritannia forrige uke i forbindelse med prins Philips begravelse, som fant sted lørdag.

Men den gang ei.

I god tid før den britiske kongefamilien skulle ta et siste farvel med den avdøde prinsen, som ble 99 år gammel, ble det kjent at Meghan ikke ville reise fra USA sammen med prins Harry (36).

En talsperson for paret kunne fortelle at Meghan ikke ville delta i den kongelige begravelsen etter råd fra legen sin.

Hertugparet av Sussex venter som kjent ei lita jente til sommeren, og 39-åringen fikk derfor beskjed om at det ikke er lurt å reise så seint i svangerskapet. Men det betyr ikke at hun ikke satte sitt preg på den triste dagen.

PRINS PHILIP: Prins William og prins Harry går sammen ut av begravelsen til prins Philip Vis mer

Spesiell hilsen

Ifølge Page Six sendte Meghan og Harry en helt spesiell krans til prins Philip, med et håndskrevet kort. Når det gjelder blomsterkransen ble denne laget av Willow Crossley, samme person som pyntet til kveldsarrangementet på Frogmore Gardens i Windsor da Harry og Meghan giftet seg i 2018.

Crossley sto også for blomstene under Archie, parets sønn, sin dåp året etter, og i forbindelse med lanseringen av The Hubb Communitys kokebok på Kensington Palace.

Enkelte av blomstene hertugparet ga prinsens på sin siste reise, hadde også en helt spesiell betydning. I kransen kunne man se den nasjonale blomsten i Hellas, mykakantus, for å representere prins Philips arv.

Også blomster som eryngium, klokkeslekten, rosmarin og lavendel ble brukt. Disse for å vise blant annet takknemlighet, evig kjærlighet, minne og hengivenhet.

Det håndskrevne kortet ble ifølge floristen håndskrevet av Meghan selv.

BEGRAVELSE: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Nå rører bildet en hel verden. Foto: AP Vis mer

Sammen i sorgen

Mens Meghan ble værende i USA, ble det tidlig kjent at prins Harry skulle reise hjem for å ta farvel med bestefaren.

Hele verdens øyne var lørdag rettet mot han og prins William, som har hatt en heller kjølig relasjon de siste åra, noe som kom fram i Harry og Meghans mye omtalte intervju med Oprah Winfrey.

Harry og William gikk overraskende nok ikke ved siden av hverandre i prosesjonen fram til kapellet, men etter begravelsen sperret mange opp øynene.

Klokka 15.45 norsk tid gikk nemlig begravelsesprosesjonen fra det private kapellet på Windsor slott. I følget gikk flere medlemmer av den britiske kongefamilien, deriblant prinsebrødrene.

Dette var første gang brødrene opptrådde i offentligheten sammen siden prins Harry og kona hertuginne Meghan trakk seg tilbake fra det kongelige livet i fjor vår.

SLOTTET: En kvinne kledde av seg på overkroppen og løp naken utenfor Windsor Castle underveis i prins Philips begravelse. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer