Donald Trump:

Slik kan Trump-familien sin siste jul før presidentskapet bli

Den påtroppende presidenten sparer ikke på noe. 

JULETURNÉ: Donald Trump feirer i år sin siste jul før han blir USAs 45. president. Han er for tida ute på en liten juleturné, som en del av «Thank You»-reisingen hans. Her i Florida. Foto: NTB scanpix 
JULETURNÉ: Donald Trump feirer i år sin siste jul før han blir USAs 45. president. Han er for tida ute på en liten juleturné, som en del av «Thank You»-reisingen hans. Her i Florida. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det hersker liten tvil om at Donald Trump er glad i jul.

Trump Tower i New York pyntes alltid til randen med lys, trær og julekuler i nøye utvalgte farger. Det skal også nevnes at Trump på mange måter er med i manges juletradisjoner, ettersom han har en liten rolle i «Hjemme Alene»-oppfølgeren fra 1992.

VELDEDIGHET: I 2004 stilte Donald Trump opp for Frelsesarmeens årlige juleinnsamling, i Trump Tower. Han ble akkompagnert av julekledde dansere og lederne i stiftelsen. Foto: NTB scanpix
VELDEDIGHET: I 2004 stilte Donald Trump opp for Frelsesarmeens årlige juleinnsamling, i Trump Tower. Han ble akkompagnert av julekledde dansere og lederne i stiftelsen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Der guider han barnet Kevin (Macaulay Culkin) til lobbyen, ved å fortelle hvilken vei han skal gå. På privaten er også han også veldig glad i høytida.

Han er faktisk såpass glad i jul at han i fjor slo et slag for hvordan man skulle ordlegge seg rundt feiringen.

Juleglad

- Jeg elsker jul. Når man går på butikken nå ser man ikke ordet jul, det stor «god høytid» over alt. Hvor har det blitt av jula? Jeg sier til kona mi at hun ikke skal gå i sånne butikker, sa han ifølge The Washington Times.

Trump og hans store familie på barn, barnebarn og svigerbarn skal derfor utvilsomt feire en skikkelig stor jul sammen før han i januar setter kursen mot Washington og Det hvite hus.

KOSTYMEFEST: Trump besøkte en av de som har bidratt mest til at han snart blir USAs president, nemlig mangemilliardæren Robert Mercer. På festen hadde Kellyanne Conway, sjefen for Trumps valgkamp, kledd seg ut som «Superwoman», mens arrangementets vakter var iført Hells Angels-kostymer. Men Trump hadde sitt eget kostyme. Video: Reuters Vis mer

Dit flytter han i første omgang alene, fordi kona Melania og sønnen Barron blir igjen i New York. Det gjør de sånn at den ti år gamle gutten skal få fullført skoleåret.

I jula skal derimot hele den utvidede familien samles til kos og latter. Det er ikke kjent om det blir i Trump Tower eller et annet sted. Den påtroppende presidenten har nemlig feiret flere steder de siste åra.

Dersom feiringen blir lagt til New York, slipper familien å pynte særlig mye. Trump Tower er nemlig allerede dekorert i anledning den storslåtte feiringen.

Skyskraperen huser flere butikker og restauranter, og er også bostedet til den påtroppende presidenten og hans familie. De bor i 66. etasje, som minner mer om palasset i Versailles enn på en leilighet i New York. Detaljer i gull og malerier i taket (!) er bare noe den luksusen familien kan kose seg med denne jula.

JULEPYNTET: Trump Tower i New York er klargjort til juletida, med en stor krans utenfor og flere juletrær inne.

Leiligheten har en egen heis til boligen, som ifølge Daily Mail er verdt rundt 100 millioner dollar. Hele bygget er strengt bevoktet, og dersom familien skal tilbringe jula der, vil vakthold utvilsomt være synlig.

Storslått palass

I fjor feiret ikke familien jul i hjembyen New York, men satte heller kursen mot Miami og en av boligene de eier der nede.

Luksusvillaen, som er på 125 rom, var den kjente familiens hjem under høytiden. Trump, som da var aktivt opptatt med valgkampen, delte et glimt fra feiringen på sin egen Instagram-profil.

For å vise familieverdier til velgerne, kjørte han også på med sitt velkjente slagord.

«God jul til alle der ute. Ha en flott dag og et virkelig fantastisk nytt år. Sammen skal vi #MakeAmericaGreatAgain. Det skal gjøres», skrev den glade familiefaren.

Ifølge Page Six skal eiendommen, som har fått navnet Mar-a-Lago, ha vært strengt bevoktet under hele julefeiringen.

Trump-familien er kristne, og gjennom valgkamp har tro vært et sentralt tema. De smilte derfor gladelig til fotografene da de gikk inn i en kirke i Miami etter julemiddagen.

Dette er faktisk kirka han og Melania Trump giftet seg i i 2005.

Om man skal tro Melania Trumps Twitter-konto, feiret familien også jul i Miami i 2014. Hun har lagt ut flere bilder av både julepynt og solfylte omgivelser. Det kan derfor late til at familien fortsetter tradisjonen, og feirer jul atter en gang i den solfylte staten.