Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Obama-familien:

Slik lever de i karantene

Michelle Obama forteller om den nye hverdagen i en av verdens mest kjente familier.

Coronaviruset har de siste ukene rammet USA hardt, og president Donald Trump (73) har iverksatt en rekke tiltak for å hindre smitte. I USA er nå 85 000 mennesker smittet, og hittil har 1300 mennesker dødd.

Utbruddet av coronaviruset preger nå amerikanernes dagligliv i stor grad. Mange holder seg innendørs og er satt i karantene, noe som også gjelder landets tidligere presidentfamilie - Obama-familien.

I en telefonsamtale med talkshowdronninga Ellen DeGeneres (62), som er blitt filmet og publisert på sistnevntes Twitter-konto, forteller Michelle Obama (56) at familien er i selvpålagt karantene. I samtalen, som er gjengitt av CNN, forteller den tidligere førstedamen om hvordan Obama-familiens hverdag forløper seg midt i coronautbruddet.

- Vi prøver å strukturere dagene våre. Alle sammen er her, jentene er hjemme igjen siden college-undervisningen er digital, sier 56-åringen.

- Slapper av

Barack Obama (58) var president i USA i to perioder fra 2009 og fram til 2017, da Donald Trump som kjent tok over stolen i det ovale kontor. Sammen har Obama-paret de to døtrene Malia (21) og Sasha (18).

Hjemme hos eks-presidentfamilien er hverdagen preget av coronaviruset, og på timeplanen står blant annet telefonkonferanser, digital undervisning - og Netflix.

- Jeg tror Barack er … Jeg vet ikke hvor han er. Han var i telefonen i en konferanse. Jeg deltok også akkurat i en telefonkonferanse. Vi prøver å holde en rutine gående, men vi får også tid til Netflix, samt å slappe av, røper Michelle Obama videre.

Hun fortalte videre at det muligens kan komme noe godt ut av coronaviruset - i det minste på et personlig og mellommenneskelig plan.

- På den positive siden får dette oss til å sette oss ned med hverandre og ha ekte samtaler, virkelig stille spørsmål og finne ut hvordan vi skal holde oss opptatt uten TV og datamaskiner, sier 56-åringen, og legger til:

- Det er en god øvelse i å bli minnet på at vi ikke trenger mange av tingene som vi har.

SE TV: Showet hennes ble slaktet i Sverige og Danmark. Torsdag stod Michelle Obama på scenen i Norge. Vis mer

Strengt regime

Det var i januar 2009 Barack Obama ble USAs 44. president, og flyttet dermed inn i Det hvite hus sammen med kona Michelle og de to døtrene.

Døtrene hadde dermed mange av sine barne- og ungdomsår mens de bodde i Det hvite hus - og derfor også hele verdens øyne rettet mot seg. Michelle har flere ganger snakket ut om hvordan hun og ektemannen har forsøkt å gi døtrene en så vanlig oppvekst som mulig.

I et intervju under Essence Festival i fjor, avslørte hun hvor vanskelig det var for døtrene både å få sitt første kyss og å overnatte hos venner under perioden familien på fire levde i den berømte presidentboligen i Washington.

DEN GANG DA: Her er den tidligere presidentfamilien avbildet i 2009. Foto. NTB Scanpix
DEN GANG DA: Her er den tidligere presidentfamilien avbildet i 2009. Foto. NTB Scanpix Vis mer

- Barna mine hadde væpnede vakter med seg overalt. Prøv å forestille deg å få ditt første kyss med masse menn med våpen og øretelefoner rundt deg, fortalte hun, ifølge US Weekly.

Videre sa Michelle at hun var overrasket over at døtrene Sasha og Malia i det hele tatt fikk seg venner. Det var nemlig ingen enkel affære å la døtrene overnatte hos vennene sine.

- Se for deg å få Malia og Sasha på et overnattingsbesøk og du får beskjed om: Ok, vi trenger personnummeret ditt, fødselsdatoen din. Det kommer menn for å sjekke over huset ditt. Hvis du har våpen og narkotika, må du fortelle dem om det, fordi de kommer til å finne det uansett.

SLAKTET HOS NABOENE: I forbindelse med bokturneen har Michelle Obama allerede holdt show i både København og Stockholm – hvor hun har mottatt svært dårlige skussmål. Torsdag kveld stod hun på scenen i Oslo - og her er dommen! Video: Lars Eivind Bones. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Obama-familien har holdt en lav profil de seinere åra, og selv om Michelle og Barack Obama har valgt å bosette seg i Washington D.C., har de stort sett holdt seg unna politikken.

I november i fjor vekket imidlertid yngstedattera Sasha stor oppsikt da familien delte nye bilder i forbindelse med Thanksgiving-feiringen. Mange bet seg nemlig merke i hvor stor 18-åringen hadde blitt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!