Tom Cruise-snutt gikk viralt:

Slik lurte han «alle»

Flere satte kanskje kaffen i halsen av TikTok-snutten.

NYTT PAR? Flere undret seg trolig om Tom Cruise og Paris Hilton hadde funnet tonen. Foto: Skjermdump fra Instagram/@milesfisher
NYTT PAR? Flere undret seg trolig om Tom Cruise og Paris Hilton hadde funnet tonen. Foto: Skjermdump fra Instagram/@milesfisher Vis mer
Publisert

TikTok har blitt en av de mest populære appene for tida, og flere stjerner flokker til videodelingstjenesten for å dele snutter fra livet.

Der finner du for eksempel Kim Kardashian (42), Beyoncé (41) og Noah Schnapp (18).

En som tilsynelatende hadde funnet veien til appen, var skuespiller Tom Cruise (60).

Trolig sperret flere opp øynene da det ble publisert en snutt av Cruise og Paris Hilton (41) i het omfavnelse på det mange trodde var skuespillerens profil.

Nå er imidlertid sannheten bak videoen avslørt.

Lurte «alle»

- Tror du virkelig at folk kommer til å tro at vi er par?, sier blant annet hotellarvingen Hilton i klippet.

Du blir dessverre skuffet dersom du trodde Hollywood hadde fått et nytt stjernepar.

Videoen laget ved hjelp av en kunstig intelligens-teknikk kalt «deepfake».

Flere medier har omtalt saken, deriblant Expressen.

Deepfakes utnytter kunstig intelligens for å lage videoer og lydinnhold det er svært vanskelig å avsløre som falskt. Typiske bruksområder er å bytte ut ansikter eller lage syntetiske stemmer, ifølge Online.

Snuttene av Tom Cruise er laget av Miles Fisher, som står bak kronikken «Hvordan jeg ble den falske Tom Cruise» i The Hollywood Reporter.

Han skal ha hørt at han ligner på Cruise, men det ble aldri noe stort skuespillergjennombrudd for Fisher.

«At jeg lignet på Tom Cruise ble et hinder profesjonelt», skriver han i The Hollywood Reporter, og mener folk sleit med å se forbi den slående likheten.

«Så vanvittig ekte ut»

Lykken snudde imidlertid for Fisher, som hevder han i ettertid har jobbet med store navn som Leonardo DiCaprio (48), Angelina Jolie (47) og Clint Eastwood (92). Ifølge Fisher skal de også ha påpekt at han ligner på Cruise.

HJEMME HOS: I «Bjuda På» åpner et knippe kjendiser dørene for det de tror er en helt vanlig house tour. De vet ingenting om at gjestene deres, gjengen fra Rød Løper, har skumle planer. Vis mer

Til slutt fikk Fisher idéen om å bruke likheten til sin fordel. Han tok kontakt med Chris Umé som jobber med kunstig intelligens.

«Jeg sendte ham en femten sekunder lang video jeg filmet i hagen min. To dager seinere hadde jeg en video av den mest globale stjerna som dukket opp i hagen min. Det så vanvittig ekte ut. Så ekte at hjernen min ble litt ødelagt», skriver Fisher i kronikken.

Kort tid etter eksploderte snuttene på sosiale medier, og på bare noen dager hadde høstet fire millioner visninger.

Duoen har planer om å lage flere klipp med Fisher som Cruise, men de har noen regler: Ingen videoer om verken familie eller religion.

Han mener klippene kan bidra til å vise global bevissthet om den nye teknologien som han mener vi vil se mer til.

En TikTok-bruker imiterte Tom Cruise ved hjelp av deepfake. Non Stop TV med Sondre og Christian. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de morsomste viralklippene du ikke vil gå glipp av! Se Non Stop TV med Sondre og Christian på Dagbladet! Vis mer

«Når teknologien fortsetter å vokse, øker også sårbarheten for å bruke den med ondsinnethet. Dette er en utfordring som må løses med omhu».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer