Ingrid Espelid Hovig er død:

Slik minnes kollegaer og venner hele Norges matmor

- Det er en av de virkelig store i NRKs historie som har gått bort i dag.

HEDRES: Ingrid Espeli Hovig hedres av venner og tidligere kollegaer. Her sammen med kollegaen, lege og ermæringsekspert Kaare Norum. Foto: NTB Scanpix
HEDRES: Ingrid Espeli Hovig hedres av venner og tidligere kollegaer. Her sammen med kollegaen, lege og ermæringsekspert Kaare Norum. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ble det kjent at Ingrid Espelid Hovig har gått bort, 94 år gammel. Det bekreftet hennes forlag, Gyldendal forlag, overfor NRK.

Hovig ble landskjent som programleder for Fjernsynskjøkkenet som hun spilte inn 300 episoder av i perioden 1965 til 1998.

I snart en menneskealder har Ingrid Espelid Hovig vært vant til å skape matglede rundt seg, og hun ble spesielt kjent for setningen « no har me juksa litt», et utsagn som hun for øvrig tok fra komikerenTrond Kirkvaag.

Slik minnes tidligere kollegaer, venner og politikere den folkekjære tv-kokken.

- En fantastisk formidler

- Hun hadde en veldig høy alder, men det er en av de virkelig store i NRKs historie som har gått bort i dag, sier NRKs kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til Dagbladet.

- Hun var en fantastisk formidler og en folkeopplyser. Jeg er blant de yngste som har et sterkt forhold til henne. Hun er en av de aller, aller største personlighetene i NRKs historie. Det er kanskje bare fire mennesker i NRK som har samme status som henne, sier han og legger til:

- Det er ikke så mange man kan si at var elsket av alle, men hun var det. Alle hadde et godt inntrykk av henne. Alle var glad i henne, og man skal heller ikke undervurdere den formidlingsgleden hun hadde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer