Nøtteknekkeren:

Slik påvirkes «Nøtteknekkeren»

Den populære juleforestillingen skal etter planen gjøre comeback etter «pandemipausen».

JULEFAVORITT: Mange forbinder jula med «Nøtteknekkeren». Foto: Erik Berg
JULEFAVORITT: Mange forbinder jula med «Nøtteknekkeren». Foto: Erik Berg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Etter et års pandemipause er Nasjonalballettens juleeventyr tilbake på Hovedscenen, og byr på drøm og magi for hele familien!», heter det på Operaens nettsider.

Den klassiske juleforestillingen «Nøtteknekkeren» skal etter planen spilles 16.-22. desember i Operaen, men som kjent kom regjeringen med flere coronatiltak tirsdag kveld.

- Vil påvirke forestillingene

Blant annet blir det på offentlige arrangementer lov med tre ganger kohorter av 200 personer med to meter avstand mellom kohortene - altså 600 personer der det er faste tilviste plasser.

Dagbladet har vært i kontakt med kommunikasjonssjef Ole-Morten Vestby, som opplyser at de har flere store forestillinger framover, blant annet premiere på «Orfeus i underverdenen» onsdag kveld.

NYE TILTAK: Regeringen holdt pressekonferanse om de nye nasjonale corona-tiltakene. Video: NTB. Vis mer

Premiereforestillingen vil gå som normalt, før Operaen må ta grep.

- De nye reglene vil påvirke forestillingene fra og med torsdag, og de nye reglene gjør at vi blir nødt til å redusere salkapasiteten for alle forestillingene for desember, sier Vestby til Dagbladet.

Vil informere publikum

Han legger ikke skjul på at de hadde sett fram til fulle saler denne måneden, men at de «selvfølgelig retter seg etter de smittevernsreglene som er».

- Vi beklager at vi blir nødt til å redusere kapasiteten. Det vi gjør nå er at vi så raskt som mulig skal vi finne løsninger slik at flest mulig får gode opplevelser i Operaen i resten av desember, sier han, og fortsetter:

JULA: Jonas Gahr Støre forteller om jula og de nye corona-tiltakene. Video: NTB. Vis mer

- Vi er i gang i kveld og fortsetter i morgen, og så fort som mulig må vi klare å finne gode løsninger slik at flest mulig får komme på forestilling.

Vestby påpeker videre at de vil ta kontakt direkte med alle som har kjøpt billett til forestilling.

- De ulike reglene og restriksjonene har vært forskjellige underveis, så vi har opparbeidet oss en viss erfaring for hvordan vi skal håndtere de reglene som kommer.

- Erfaringen vår er at publikum er tålmodige og viser stor forståelse for de endringene som har kommet. Selv om vi som sagt veldig gjerne skulle hatt fulle saler, legger han til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer