«Ex on the Beach»

Slik prøvde ordføreren å stoppe innspillingen

Eposter ordføreren i Hemsedal har sendt produksjonsselskapet gjør det tydelig at realitydeltakere ikke er velkommen i bygda.

MURRING: Etter at det ble kjent at innspillingen av årets «Ex on the Beach» skulle finne sted i Hemsedal, reagerte ordføreren kraftig. Nå har Dagbladet fått innsyn i korrespondansen, som avslører kraftig murring. Foto: Toke Mathias Riskjær / Dplay
MURRING: Etter at det ble kjent at innspillingen av årets «Ex on the Beach» skulle finne sted i Hemsedal, reagerte ordføreren kraftig. Nå har Dagbladet fått innsyn i korrespondansen, som avslører kraftig murring. Foto: Toke Mathias Riskjær / Dplay Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Grunnet coronapandemien har det vært vanskelig å gjennomføre norske tv-produksjoner som vanligvis finner sted i utlandet. Derfor ble det i høst klart at neste «Ex on the Beach» skal spilles inn innenfor landegrensene - nærmere bestemt den norske fjellheimen.

På tampen av 2020 gikk ordfører i Hemsedal, Pål Terje Rørby, hardt ut i lokalavisa Hallingdølen mot Rubicon og Discovery, som henholdsvis produserer og distribuerer reality-konseptet.

Der gjør han det helt klart at skandalerealityen ikke er velkommen til bygda. Han mener nemlig det vil gå hardt utover omdømmet til kommunen, som de siste åra har jobbet hardt for å fremme at den er familievennlig - og ikke bare byr på fyll og afterski.

Han forteller også at kommunen følte de var gått bak ryggen på, da det ble sendt henvendelser til private aktører om å leie steder for å spille inn serien.

«Rolig datingprogram»

Kommunen har ikke mulighet til å nekte innspilling på private steder, og produksjonsselskap plikter kun å sende søknader til kommunen ved filming på offentlig sted.

Rørby sier imidlertid til Dagbladet at han mener kommunen likevel burde blitt kontaktet og «advart», og at Rubicon bevisst unngikk kommunen fordi de visste at innspillingen ikke ville bli godt mottatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer