«Alene hjemme»:

Slik ser «Alene hjemme»-stjernene ut i dag

Hele 26 år er gått siden den moderne juleklassikeren hadde premiere. 

SNART 30 ÅR SIDEN: I 1990 gjorde den første filmen om McCallister-familien enorm suksess på kino. Julefilmen har fortsatt mange fans verden over. Foto: Sipa USA / NTB Scanpix
SNART 30 ÅR SIDEN: I 1990 gjorde den første filmen om McCallister-familien enorm suksess på kino. Julefilmen har fortsatt mange fans verden over. Foto: Sipa USA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For mange er det enkelte filmer som «må» sees for at julestemningen virkelig skal senke seg.

Den romantiske dramakomedien «Love Actually» (2003) er en av dem, men den snart 30 år gamle komedien «Alene hjemme» har kanskje hakket høyere kultstatus.

«Alene hjemme» hadde premiere på amerikanske kinoer i november 1990, og er blant de største kassasuksessene i sin sjanger til dags dato.

Økonomisk suksess

Bare i løpet av premierehelga i USA innkasserte filmen over 17 millioner dollar - omlag 144 millioner kroner i dagens valuta - ifølge MentalFloss.

Julefilmen var dessuten populær på kino langt inn i 1991. Den lå øverst på lista over de mest sette kinofilmene helt til 10. februar det året, ifølge People.

I filmen ble seerne kjent med åtte år gamle Kevin McCallister som havner i knipe når familien glemmer ham når de reiser på juleferie.

Macaulay Culkin (36) ble en seerfavoritt i rollen som driftige Kevin, som blant annet hamler opp med to innbruddstyver på mesterlig - dog temmelig brutalt - vis.

Hver jul er det fortsatt mange som benker seg foran TV-en og kjenner på nostalgien mens de velkjente scenene i «Alene hjemme» ruller over skjermen.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer