Rebecca Black:

Slik ser «Friday»-sangeren ut i dag

Berømmelsen som 13-åring kostet stjerna mye.

DEN GANG DA: Rebecca Black ble et internettfenomen med låta «Friday». Berømmelsen kostet henne imidlertid mye. Foto: Chris Pizzello / AP / NTB
DEN GANG DA: Rebecca Black ble et internettfenomen med låta «Friday». Berømmelsen kostet henne imidlertid mye. Foto: Chris Pizzello / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2011 ga den da 13 år gamle Rebecca Black ut låten «Friday» med tilhørende musikkvideo. Black hadde lenge hatt en drøm om å bli popstjerne og sangen var ment som hennes debutsingel.

Ingen kunne imidlertid forutse det som skulle komme.

Låten fikk nemlig alt annet enn positiv respons. I kommentarfeltet på YouTube haglet kritikken og millioner av mennesker ga videoen en tommel ned på nettstedet. Det som skulle markere starten på den håpefulle ungjentas artistkarriere, ble i stedet en brutal virkelighetssjekk.

Videre fulgte hån og latterliggjøring av det som ble stemplet som «den verste sangen noensinne». Enkelte gikk så langt som å drapstrue 13-åringen, noe som førte til at hun på et tidspunkt levde under politibeskyttelse.

Nå har det gått hele 10 år siden låten ble gitt ut.

- Ble så stort

Black, som nå er 24 år gammel, har tidligere fortalt i et intervju med CNN at hun så det nødvendig å trekke seg tilbake fra rampelyset.

- Jeg klarte ikke å forstå hvordan noe så lite, kunne bli så stort. Tidvis klarte jeg ikke å gjøre annet enn å gråte, sa hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer