Joaquin Phoenix:

Slik ser han ikke ut lenger

«Joker»-stjernen overrasket med en helt spesiell ny «look».

OVERRASKER: Joaquin Phoenix var nesten ugjenkjennelig på filmfestivalen i New York denne uken. Her er han derimot avbildet før han fikk sin nye «look». Foto: Rune Hellestad/ UPI/ Shutterstock/ NTB
OVERRASKER: Joaquin Phoenix var nesten ugjenkjennelig på filmfestivalen i New York denne uken. Her er han derimot avbildet før han fikk sin nye «look». Foto: Rune Hellestad/ UPI/ Shutterstock/ NTB Vis mer
Publisert

Den amerikanske skuespilleren Joaquin Phoenix (46) er kjent for sine mørke og ukonvensjonelle karakterer i flere filmer, deriblant i prisbelønte «Joker» - som sikret ham en Oscar for beste mannlige hovedrolleinnehaver.

Phoenix er også kjent for å gå «all-in» for sine roller, noe han også gjorde i forbindelse med «Joker» - da han gikk ned over 23 kilo i forkant av innspillingen.

Tirsdag denne uka var Phoenix til stede under New York Film Festival for å promotere sin seineste film «C'mon C'mon», der han spiller en radiojournalist som reiser gjennom landet på en roadtrip med nevøen sin.

SKREMMENDE KLOVN: I filmen «Joker» spiller Joaquin Phoenix en psykisk ustabil stand-up komiker som blir drapsmann. Filmen har Norges-premiere 4. oktober. Trailer: Warner Bros. Pictures Vis mer

Tok barbermaskinen fatt

Det var imidlertid noe annet enn den kommende filmen han fikk oppmerksomhet for da han dukket opp på Lincoln Center, ifølge People.

46-åringen hadde nemlig gått for en litt utradisjonell frisyre for anledningen.

HEI SVEIS: Joaquin Phoenix overrasket de fleste med sin nye sveis tidligere denne uken. Foto: Cindy Ord / AFP / NTB
HEI SVEIS: Joaquin Phoenix overrasket de fleste med sin nye sveis tidligere denne uken. Foto: Cindy Ord / AFP / NTB Vis mer

Phoenix ser ut til å ha tatt barbermaskinen fatt og barbert bort håret på toppen av hodet. Det på siden har han latt være igjen.

Tidligere har man vært vant til å se skuespilleren med sølvgrå og fyldig manke, samt bart og skjegg. Under filmfestivalen i New York kunne det se ut til at også barten hadde fått en omgang med barbermaskinen.

FORNØYD FYR: Joaquin Phoenix og «C'mon C'mon»-kollega Gaby Hoffmann sammen på rød løper før visningen av filmen på filmfestivalen i New York. Foto: Cindy Ord/ Getty Images/ AFP/ NTB
FORNØYD FYR: Joaquin Phoenix og «C'mon C'mon»-kollega Gaby Hoffmann sammen på rød løper før visningen av filmen på filmfestivalen i New York. Foto: Cindy Ord/ Getty Images/ AFP/ NTB Vis mer

46-åringen er en frittalende veganer og dyrevernsaktivist, og troppet opp i en hettegenser med påskriften «støtt Animal Liberation Front» - en motstandsbevegelse som jobber mot dyremishandling.

Ble foreldre

På privaten har Phoenix vært i et forhold med Rooney Mara (35) de siste fire åra. Duoen holder en svært lav profil i mediene og er kjent for å verne godt om privatlivet sitt.

Da romanseryktene oppsto rundt skuespillerne på nyåret i 2017, tok det blant annet ni måneder før «Walk the Line»-stjernen faktisk bekreftet forholdet.

FARGERIK: Den ukrainske løperen Hanna Ryzjykova frisyre la mange av tilskuerne på Bislett merke til: Video: Kristoffer Løkås Vis mer

For ett år siden ble paret foreldre for første gang, til sønnen River - oppkalt etter Phoenix' eldre bror som døde av en overdose i 1993, bare 23 år gammel. Det skrev UsWeekly.

Vennskap ble kjærlighet

Phoenix og Mara hadde vært venner i mange år før de ble kjærester, og spilte blant annet mot hverandre i det romantiske dramaet «Her» fra 2013.

De to spilte også mot hverandre i «Maria Magdalena» fra 2018. Han spilte Jesus - hun Maria Magdalena.

STJERNEPAR: Joaquin Phoenix og Rooney Mara på den røde Oscar-løperen i februar 2020. Foto: Mike Blake/ Reuters/ NTB
STJERNEPAR: Joaquin Phoenix og Rooney Mara på den røde Oscar-løperen i februar 2020. Foto: Mike Blake/ Reuters/ NTB Vis mer

I et intervju med Vanity Fair høsten 2019 avslørte Phoenix at han under innspillingen av «Her» trodde at Mara foraktet ham, før han innså at hun bare var for sjenert til å fortelle ham at hun var interessert i ham også.

- Hun er den eneste jenta jeg noen gang har søkt opp på Internett. Vi var bare venner, e-post-venner. Jeg har aldri tidligere søkt opp ei jente online, forklarte han da.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer