Barna fra TV-julekalenderne:

Slik ser julekalender-barna ut nå

En jobber på sjøen, mens en annen er grafisk designer.

BARNESTJERNER: Barna som medvirket i TV-julekalenderne ble kjente fjes i sin tid. Men hvor er de i dag? Her er barneskuespillerne fra «Amalies jul», Jostein Mellegård Jakobsen (t.v) og Veronica Falsen Hiis (t.h.), avbildet. Foto: Odd G. Iversen
BARNESTJERNER: Barna som medvirket i TV-julekalenderne ble kjente fjes i sin tid. Men hvor er de i dag? Her er barneskuespillerne fra «Amalies jul», Jostein Mellegård Jakobsen (t.v) og Veronica Falsen Hiis (t.h.), avbildet. Foto: Odd G. Iversen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fra «Jul i Skomakergata» til «Stjernestøv» - i en årrekke har store og små benket seg foran skjermen for å underholdes av julekalendere i påvente av jula.

For mange har TV-kalenderne blitt en førjulstradisjon på lik linje med pepperkaker, gløgg og klementiner.

Seriene har som regel vært myntet på barn, og gjerne hatt barn i sentrale roller også. De unge skuespillerne som figurerer på skjermen blir umiddelbart kjente fjes, men ikke alle er like synlige i rampelyset i ettertid.

Så, hvor er barnestjernene i tidligere julekalendere som «Amalies jul», «Olsenbandens første kupp», «Jul i Blåfjell» og «Den unge Fleksnes» i dag?

Dagbladet har tatt en prat med et knippe av dem for å finne svaret.

Marta i «Jul i Blåfjell»

Første desemberdag i 1999 rullet NRKs «Jul i Blåfjell» over skjermen. TV-seerne ble kjent med blånissene, men også med to av bygdebarna i serien, Mikkel og Marta. Sistnevnte ble spilt av den da tiårige Karoline Fagerheim Hansen (32).

Hansen husker det hele som magisk.

- Det var veldig stort for meg den gangen. Jeg har alltid elsket julekalendere, så det var ekstra stas å få være med selv. Spesielt med tanke på hvor mye barn setter pris på det, og den julestemningen TV-kalendere kan skape, forteller hun, og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer