Ungdomsserien «Smallville»:

Slik ser «Smallville»-stjernene ut i dag

Hadde premiere på TV-skjermen for 15 år siden.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Den amerikanske TV-serien «Smallville» gikk sin seiersgang på TV i over ett tiår, fra premieren i oktober 2001 til serieavslutningen i mai 2011.

Serien vant tre Primetime Emmy Awards, i tillegg til flere andre priser, og sikret seg fans over hele verden.

Den 217 episoder lange ungdomsserien tar for seg livet til en ung Clark Kent (Tom Welling) og hvordan han takler tenåringstilværelsen i hjembyen Smallville i delstaten Kansas. Utover i serien blir Kent selvsagt voksen, og seerne får et innblikk i journalistkarrieren hans i Daily Planet.

Her i Norge gikk den populære dramaserien på TVNorge, og spesielt den kjekke hovedrolleinnehaveren Tom Welling (39) ble en favoritt blant mange seere.

Clark Kents kompliserte og ulykkelige kjærlighetsforhold til Lana Lang (Kristin Kreuk) var et sentralt tema i serien, og det turbulente forholdet deres er behørig dokumentert på Smallville Wiki.

POPULÆR SERIE: «Smallville» gjorde stor suksess både her til lands og i USA. Her er Kristin Kreuk i rollen som Lana Lang, Tom Welling i rollen som Clark Kent og Michael Rosenbaum som Lex Luthor.
Foto: REUTERS
POPULÆR SERIE: «Smallville» gjorde stor suksess både her til lands og i USA. Her er Kristin Kreuk i rollen som Lana Lang, Tom Welling i rollen som Clark Kent og Michael Rosenbaum som Lex Luthor.
Foto: REUTERS
Vis mer

Satte seerrekord i USA

Denne høsten er det 15 år siden «Smallville» slo alle tidligere seerrekorder for nye serier hos TV-selskapet The WB Television Network.

Hele 8,4 millioner seere så den første episoden, som gikk på lufta i USA 16. oktober 2001, ifølge The Trades.

Seersuksessen de to første episodene oppnådde sørget for at WB valgte å sende serien ut året, og nesten er omtrent som «Smallville»-historie å regne.

I anledning TV-seriens 15-årsjubileum syntes vi det var på tide å få en oppdatering om de mest sentrale «Smallville»-stjernene: Hva har de gjort siden serien ble tatt av lufta? Og ikke minst - er de like gjenkjennelige som da de spilte Supermann, Lois Lane og Lex Luthor?

Tom Welling (39)

Rollen som Clark Kent/ Supermann ble Wellings store gjennombrudd som skuespiller.

Samme år som «Smallville» hadde premiere ble han kåret til et av 2001s nye stjerneskudd av People Magazine, ifølge IMDb.com.

De siste fem årene har 39-åringen kun spilt i et lite knippe filmer. I 2013 hadde han en rolle i det historiske dramaet «Parkland», som tok for seg hendelsene på Parkland Hospital i Dallas den dagen John F. Kennedy ble skutt.

Året etter var Welling aktuell i sportsdramaet «Draft Day», der han spilte mot blant andre Kevin Costner (61) og Jennifer Garner (44).

I år har han vært å se i det romantiske dramaet «The Choice», som ifølge Metacritic.com fikk temmelig labre anmeldelser.

Kristin Kreuk (33)

I motsetning til Tom Welling hadde Kreuk begynt å bli en etablert skuespiller også før hun fikk rollen som den vakre og uskyldige Lana Lang i «Smallville».

Hun spilte tittelrollen i TV-filmen «Snow White» (2001), og den kanadiske skuespilleren hadde i tillegg en sentral rolle i dramaserien «Edgemont» (2001-2005), der hun spilte Laurel Yeung i 70 episoder.

Tiden etter «Smallville»-suksessen, spilte hun i noen få episoder av TV-serien «Chuck», men hun har kanskje bemerket seg mest i rollen som agent Catherine Chandler i TV-serien «Beauty and the Beast». Siste episode ble sendt i USA i september dette året, etter fire sesonger.

For rollen i dramaserien, vant hun en Teen Choice Award i 2014 og en People's Choice Award i 2015.

Michael Rosenbaum (44)

Rosenbaum spilte rollen som millionæren Lex Luthor. I starten av serien var han en nær - og tilsynelatende trofast - venn av Clark Kent. Utover i sesongene viste han imidlertid sin onde side.

Skuespilleren hadde for øvrig en solid skuespillerkarriere lenge før han spilte Luthor.

Han spilte rollen som Jack Cooper i humorserien «Zoe, Duncan, Jack & Jane» fra 1999-2000, der han blant annet spilte mot Hollywood-stjernen Selma Blair (44).

I 2002 hadde han en av hovedrollene i filmen «Sorority Boys» og fra 2011 til 2012 spilte han i komiserien «Breaking In».

I et nytt intervju med nettstedet Empire forteller Rosenbaum at han ikke ante at «Smallville» har jubileum i år.

- Oi. Nå følte jeg meg veldig gammel, men jeg er stolt av det. Jeg har fans over hele verden på grunn av serien, og jeg elsker det. Jeg drar til Australia, jeg drar til England... Folk elsker det, sier han til nettstedet.

Erica Durance (38)

Skuespiller Erica Durance kom først inn i serien i tredje sesong, i rollen som den energiske og smellvakre Lois Lane. De som kjenner til historien om Supermann, vet nok godt hvem Lois Lane er...

Skuespilleren har spilt i flere filmer og TV-serier, og er for tiden er hun å se i TV-serien «Saving Hope», der hun spiller hovedrollen som Dr. Alex Reid.

Rollen som Clark Kents store kjærlighet førte til mye oppmerksomhet for henne, og i 2006 havnet hun som nummer 38 på FHMs liste «100 Sexiest Woman In the World», og i 2009 hoppet hun helt opp på 14. plass - over Angelina Jolie (41) på 15. plass, ifølge IMDb.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på Seoghør.no.