STJERNEBEHANDLING: Her forlater Rihanna Petter Stordalens luksushotell The Thief. Ved siden av henne står festfikserprofil og gjesteansvarlig ved The Thief, Dominic Gorham som tar seg av store deler av VIP-behandlingen for hotellets besøkende. Han kommer jobbet tidligere for Grand Hotel, men gikk over til luksushotellet i juli i fjor. Foto:  Marius Gulliksrud.
STJERNEBEHANDLING: Her forlater Rihanna Petter Stordalens luksushotell The Thief. Ved siden av henne står festfikserprofil og gjesteansvarlig ved The Thief, Dominic Gorham som tar seg av store deler av VIP-behandlingen for hotellets besøkende. Han kommer jobbet tidligere for Grand Hotel, men gikk over til luksushotellet i juli i fjor. Foto: Marius Gulliksrud.Vis mer

Slik stjeler Stordalen superstjernene til The Thief

- Betaler man flere titalls tusen for et opphold, så er det klart du kan få litt ekstra.

(Dagbladet): Michael Jackson vinket fra takterrassen, Beyoncé sjekket inn midt på natta og president Barack Obama fikk bygget sin egen kommandosentral for sitt besøk i 2009. Grand Hotel har i flere år vært regnet som hotellet over alle Oslo-hoteller for superstjernene.

Nå er det imidlertid et annet hotell kjendisene flokker til - The Thief. Og det er ikke bare internasjonale stjerner som Rihanna som besøker luksushotellet.

Det siste halvåret har flere norske kjendiser delt bilder fra deres opphold fra The Thief på fotodelingstjenesten Instagram. Der takker de Petter Stordalen for et fantastisk hotellopphold og viser blant annet frem bilder av hotellsengene og rommene.

Celeber gjesteliste Bare siden åpningen i januar har Petter Stordalens designhotell ytterst på Tjuvholmen hatt internasjonale stjerner som Justin Bieber, Ellie Goulding, Pink, Lana Del Rey, Muse og Jared Leto på besøk. Bruce Springsteen-gitarist Steven Van Zandt bodde også to måneder i strekk på hotellet tidligere i år da han spilte inn TV-serien «Lillyhammer».

Denne uka har hotellet også huset den barbadiske popstjerna Rihanna (25), som på torsdag holdt konsert på Telenor Arena. Hun bodde på den 160 kvadratmeter store Oslo-suiten, som har en prislapp på 25 000 kroner natta

Nå lurer folk på hvordan Stordalen lokker til seg alle stjernene. Bak ligger et nøye gjennomtenkt spill. Han har sikret seg nøkkelpersoner fra konkurrenten Grand Hotell, han låner bort egne luksusbiler og båter til kjendisene og pleier stjernenes reisebyråer.

Og det er ikke bare superstjernene Stordalen og The Thief har «stjålet» fra andre Oslo-hoteller. Designhotellets kommunikasjonssjef, Siri Løining Kolderup, var i flere år hotellsjef på Grand før hun ble hanket inn av hotellkongen og Nordic Choice Hotels. Også festfikserprofil og gjesteansvarlig ved The Thief, Dominic Gorham, kommer fra Grand Hotel. Han gikk over til The Thief i juli i fjor.

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når stjernene er på turné. De fleste overlater reiseplanlegging til profesjonelle byråer. De spesialiserte reisebyråene blir invitert til Oslo og resten av verden for at hotellene skal få vist seg fram. Dagbladet kjenner til at The Thief-ledelsen har spist flere middager med slike byråer. Ett av de mest brukte stjernebyråene er TBA. Petter Stordalen og kona Gunhild er private venner av Maurice Veronique og John Gianquitto, grunnleggerne av nettopp dette byrået. TBA var også, i samarbeid med Playroom, med å arrangere bryllupet til Stordalen og kona.

Luksusbåter, bakdører og treningsrom Under sitt Oslo-besøk rakk Rihanna også å ta seg en båttur i Oslofjorden. Det var Stordalen-hotellet som ordnet den luksuriøse yachten på kort varsel.

Dette er ikke første gang hotellkongen fikser luksusleketøy til sine celebre gjester. Det britiske rockebandet Muse, som i likhet med Rihanna har bodd på The Thief denne uka, dro torsdag ut i Stordalens private luksusbåt. Samme båt fikk også Jared Leto og bandet 30 Seconds to Mars låne da de gjestet Oslo og The Thief i juni.

- Hvis vi har gjester med spesielle krav, vil vi oppfylle de. Når store kjendiser trives i Norge og viser dette på sosiale medier til millioner av følgere, så har det ekstremt stor verdi. Det er reklame som en ikke kan få kjøpt noen steder, sier Stordalen.

FIKK LÅNE BÅTEN: Bandet MUSE er blant dem som har fått en tur i Stordalens båt. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
FIKK LÅNE BÅTEN: Bandet MUSE er blant dem som har fått en tur i Stordalens båt. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

Dagbladet vet også at Stordalen ved flere anledninger har stilt sin eksklusive bilpark til disposisjon for stjernene. Kanye West og P.Diddy har begge cruiset rundt i Stordalens millionbil Mercedes ML AMG under sine Oslo-besøk.

Stordalen strakk seg imidlertid enda lenger for Justin Bieber, som i mars besøkte hovedstaden i forbindelse med to Telenor Arena-konserter. Ifølge VG fikk hotellmogulen bygget et privat helsestudio til artisten i 8. etasje av The Thief-hotellet, slik at han skulle slippe å bevege seg ut døra.
 
Dette, og de gode mulighetene for å smugle kanadieren ut bakveien og videre til Telenor Arena med båt, skal være grunnen til at Bieber og hans crew forkastet den opprinnelige planen om å bo på Holmenkollen Park.

- Rykter Ikke alle i den norske hotellbransjen er like fornøyde med at Stordalen stjeler kjendisgjestene. Ifølge Dagens Næringsliv spyttet Stordalen 750 000 kroner i sponsormidler mot at Bieber og hans følge skulle bo på hotellkongens Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo sentrum. Da det ble kjent murret noen om at han skadet konkurransevilkårene i bransjen.

- Du sponset Justin Bieber og bransjerykter sier at du fortsatt er ekstremt generøs med internasjonale stjernegjester, at du gir store rabatter. Stemmer det?

- Det er det største tullballet jeg har hørt. Vi har aldri betalt gjester for å bo hos oss. The Thief-gjestene er ikke opptatt av rabatt. De betaler svært godt, sier han.

- Så dere gir verken rabatter eller gratisopphold til gjester?

- Tror du det er lønnsomt for oss? Er du Nordic Choice Club-medlem opparbeider en seg poenger ved å bo på hotell, de kan gjøres om til hotellovernattinger, så sånn sett er det ingen som deler ut så mange gratisnetter som meg. Vi har flere gjester som har lånt båten, men «there is no such thing as a free lunch». Betaler man flere titallstusen for et opphold, så er det klart du kan få litt ekstra.

Kjendiser gir oppmerksomhet «Turist i egen by», skriver flere norske kjendiser som har besøkt The Thief. De poster bilder av hotellrommene og både takker og roser Petter Stordalen og teamet hans. Blant andre har redaktør for Stylemag, Celine I. Aagard, Elle-redaktør Signy Fardal, spaltist Louiza Louhibi og kjendistrener Annema Refsnes gitt The Thief oppmerksomhet på bildedelingstjenesten Instagram.

Dagbladet kjenner ikke til om alle disse har fått gratisnetter ved designhotellet, men Stordalen innrømmer at gode kunder kan få gratis overnatting. Blant andre har den norske artisten Jahn Teigen bodd svært lenge på Stordalens Clarion Collection Hotel Gabelshus.

- Hvis en har Choice-medlemskap eller er lojale choiceklubb-venner som bor mye på hotellet så er det klart de får en natt gratis. Platina-kunder kan også få goder, sier Stordalen.

Petter Stordalen tar seg heller ikke nær av ryktene, og mener at hotellbransjen heller burde konsentrere seg om å se fremover.

STJERNEBESØK Steven Van Zandt bodde to måneder i strekk på The Thief tidligere i år da han spilte inn TV-serien «Lillyhammer». Her sammen med Trond Giske. Foto: Marius Gulliksrud/Gullik Media.
STJERNEBESØK Steven Van Zandt bodde to måneder i strekk på The Thief tidligere i år da han spilte inn TV-serien «Lillyhammer». Her sammen med Trond Giske. Foto: Marius Gulliksrud/Gullik Media. Vis mer

- Jeg hører at konkurrenter i hotellbransjen setter ut slike rykter. Men gjestene betaler mer for å bo hos oss. Hele hotellbransjen er endret, og det er mange som ikke har fått det med seg. Vi har blant annet tatt i bruk sosiale medier og mener det vil definere hotellmarkedet fremover, sier Stordalen.

Stordalen får støtte fra førstelektor i markedsføring ved BI, Jan Ivar Fredriksen. Han mener at kjendiser har en enorm markedsverdi når det gjelder eksponering av en bedrift.

- De sosiale mediene har blitt det nye mediet for «word of mouth»-kommunikasjon, og dette har en voldsom verdi. Denne typen kommunikasjon sees på som den mest pålitelige, da folk stoler på det de hører av objektiv omtale fra mennesker de sammenligner seg med, sier Fredriksen til Dagbladet.