SVARER: Etter at en rykteflom oppsto om at Kendall og Kylie Jenners klesmerke ved navn Kendall + Kylie ikke betaler fabrikkarbeidere, har de nå valgt å svare for seg. Foto: NTB Scanpix
SVARER: Etter at en rykteflom oppsto om at Kendall og Kylie Jenners klesmerke ved navn Kendall + Kylie ikke betaler fabrikkarbeidere, har de nå valgt å svare for seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kendall og Kylie Jenner:

Slik svarer de på kritikken

I juni opplevde de to søstrene å bli beskyldt for å ikke betale ut lønn til fabrikkarbeidere. Nå tar de bladet fra munnen om beskyldningene.

Publisert

I juni ble de to verdenskjente søstrene Kendall (24) og Kylie Jenner (22) beskyldt for å ikke betale lønn til fabrikkarbeidere som produserer produkter for klesmerket deres, Kendall + Kylie.

Påstandene oppsto i en artikkel delt i Remake 1. juni, som rapporterte at selskapet Global Brands Group nektet å betale sine klesleverandører for ordre produsert i februar og mars. Dette som følge av et fall i salget forårsaket av coronaviruset.

Artikkelen bemerket at Global Brands Group hadde Kendall + Kylie i sin portefølje av tilknyttede merker på sin hjemmeside, og at ulønnet arbeid også gjaldt deres klesmerke.

I etterkant har Kendall + Kylie imidlertid blitt fjernet fra Global Brands Groups hjemmeside.

LETTKLEDD: Kylie Jenner har hevet seg på «Carole Baskin»-trenden på Tiktok, og det går ikke ubermeket hen. Vis mer

- Uheldige og feilaktige rykter

Som følge av beskyldningene velger Kendall og Kylie å slå hardt tilbake i form av et nylig innlegg delt på klesmerkets offisielle Instagram-profil.

«Vi ønsker å ta opp de uheldige og feilaktige ryktene om at Global Brands Group eier merkevaren Kendall + Kylie, og at vi ikke har betalt lønn til fabrikkarbeidere i Bangladesh som et resultat av coronapandemien», heter det i uttalelsen.

«Dette er ikke sant. Kendall + Kylie eies av 3072541 Canada Inc., ikke Global Brands Group. Merket har tidligere jobbet med CAA-GBG for å utvikle salg og forretningsmuligheter, men bare det. Vi vet at det er tøffe tider for motebransjen og for folk som jobber med klær», skriver de videre.

Videre påpeker søstrene at de støtter alle dem som arbeider i fabrikkene som produserer produktene deres.

«Vi produserer i land over hele verden og har ikke mottatt noen klager fra fabrikkene som produserer varene våre», avsluttes innlegget med.

ETTERTRAKTET: TV-profil Emma Ellingsen har over en halv million følgere på Instagram, og det er ikke bare nordmenn som har fått øynene opp for skjønnheten. Video: Steffen Pettersen / Reporter og edit: Kine Falch Vis mer

- Føler oss forferdelig

Også Instagram-profilen til Kylie Jenners skjønnhetsmerke, Kylie Cosmetics, har tatt opp problematikken i kommentarfeltet under et av de nylige innleggene, ifølge People.

«Det er et rykte som noen mennesker foreviger på nettet, noe som er uheldig. Kendall + Kylie klesmerket produserer IKKE noe i Bangladesh, og Kendall + Kylie er ikke assosisert med Global Brand Group. Vi føler oss forferdelig for at dette problemet eksisterer, men dette ryktet angående klesmerket Kendall + Kylie er helt usant».

Omtrent ei uke før Kendall og Kylie kom med uttalelsen sin om tematikken, la Remake til en oppdatering i den opprinnelige artikkelen.

Ifølge People skrev Remake at de hadde fått en uttalelse fra en representant fra Kendall + Kylie som ga beskjed om at de ønsker å gå rettens vei hvis de ikke fjerner innleggene sine og beklager.

PINLIGE SPØRSMÅL: De tidligere turtelduene Kendall Jenner og Harry Styles møtes til duell i James Cordens «Spill Your Guts». Det er ikke alt de ønsker å svare på. Video: Viaplay / Rød Løper Vis mer

- Til dette må vi spørre: Vet Kendall + Kylie hvem leverandørene deres er? Og kan de bekrefte at kvinnene som syr klesmerket deres har fått betalt under coronakrisa? Inntil vi får klare svar fra Kendall + Kylie og får bevis på at de har betalt klesprodusentene, vil vi fortsette å undersøke, skrev de, og fortsatte:

- Vi har også invitert teamet fra Kendall + Kylie til en samtale med oss for å lære mer om kvinnene som bringer klesmerket deres til live, het det videre, ifølge People.

Det er imidlertid ikke første gang at de to søstrene har havnet i hardt vær for klesmerket sitt.

Da de for tre år siden introduserte en serie med «Rap vs. Rock»-trøyer som en del av en Kendall + Kylie-kolleksjon, ble den berømte duoen stemplet som «ufølsomme og taktløse» på Twitter, ifølge People.

NY SVEIS: Kim Kardashian har igjen endret sveisen sin, og denne gangen høster hun mye gode tilbakemeldinger. Video: Rød Løper Vis mer

Måtte legge seg flate

Jenner-søstrene fikk blant annet mora til den avdøde rapperen Christopher George Latore Wallace, bedre kjent som The Notorious B.I.G., på nakken.

I et Instagram-innlegg tordnet Voletta Wallace (67) mot de to kvinnene, og kalte dem «respektløse» og «frastøtende».

Bakgrunnen var at T-skjortene var prydet med ikoniske artister og symboler fra musikkhistorien, men ansiktene til Kendall og Kylie Jenner var trykket over dem. Bilder av The Notorious B.I.G. - og Tupac «2Pac» Amaru Shakur - som begge ble skutt og drept på 1990-tallet, fikk denne behandlingen.

KRASS KRITIKK: Kendall og Kylie Jenner havnet i hardt vær etter at de lanserte en serie med t-skjorter der bilder av dem var plastret over ikoniske motiver og artister fra musikkhistorien - deriblant den avdøde rapperen The Notorious B.I.G. (t.h.). Foto: NTB scanpix/ Instagram
KRASS KRITIKK: Kendall og Kylie Jenner havnet i hardt vær etter at de lanserte en serie med t-skjorter der bilder av dem var plastret over ikoniske motiver og artister fra musikkhistorien - deriblant den avdøde rapperen The Notorious B.I.G. (t.h.). Foto: NTB scanpix/ Instagram Vis mer

Los Angeles Times trakk spesielt fram det faktum at motivet på en av T-skjortene var et minnemotiv av Tupac - og at et bikinibilde av Kylie Jenner ble plastret over det.

Ifølge avisa hadde vintage-trøyene en prislapp på 125 dollar, eller drøyt 1000 norske kroner.

Dét var imidlertid før T-skjortene ble fjernet fra nettbutikken til Jenner-søstrene. Seinere samme dag gikk både Kendall, Kylie og selskapet deres ut med offentlige beklagelser.

«Denne designen var ikke godt gjennomtenkt, og vi beklager på det dypeste overfor alle som er blitt opprørt og/eller fornærmet, spesielt overfor familiene til artistene», skrev blant annet Kendall Jenner i et Twitter-innlegg, som fortsatte slik:

«Vi er store fans av musikken deres og det var ikke vår intensjon å være respektløse mot disse kulturikonene på noen måte. T-skjortene er blitt trukket fra salg og alle motivene er blitt fjernet. Vi vil bruke dette som en mulighet til å lære av disse feilene, og igjen, vi er veldig lei oss».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer