«Farmen» 2020:

Slik svarer han på hetsen

Det har stormet rundt Daniel Viem Årdal den siste tida.

UT MOT TROLL: Daniel Viem Årdal er ikke særlig imponert over det som skrives i kommentarfeltene. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
UT MOT TROLL: Daniel Viem Årdal er ikke særlig imponert over det som skrives i kommentarfeltene. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det gikk ikke akkurat som planlagt for «Farmen»-deltaker Daniel Viem Årdal (31), da han i helga forsøkte å sabotere årets siste ukesoppdrag i TV 2-programmet. Snarere tvert imot, faktisk.

Oppdraget, med Per Gunvald Haugen i spissen som storbonde, ble godkjent av mentor, noe det ifølge Årdal aldri burde vært - og som sørget for at trønderen gikk i strupen på TV 2. Han sa selv at han ble «fly forbanna», og det siste døgnet har det kokt greit rundt ham i sosiale medier.

De beryktede nettrollene har ikke latt fingrene hvile et sekund fra tastaturet, og har tilsynelatende hamra løs siden søndagens episode ble sendt på skjermen.

Dette har ikke gått 31-åringen hus forbi. Han har fått med seg mye av det stygge som skrives om ham.

- De som har behov for å skrive nedlatende om andre, som de faktisk ikke kjenner, føler jeg med og synes synd på, sier han til Dagbladet mandag.

«FARMEN»-BRÅK: Inger Cecilie Grønnerød og Daniel Viem Årdal har ikke vært bestevenner inne på «Farmen»-gården, og da det blir oppdaget at noen har stjålet tobakk, blir det krangling. Video: Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen Vis mer

- Trist

Viem Årdal påpeker at «Farmen» er et spill, og at TV-seerne bare får se et lite knippe av alt som foregår på gården.

- Det er trist at voksne folk holder på på denne måten, legger han til.

Trønderen forteller at han har blitt beskrevet som «en fuckings taper», at han er «kvalm» og «stygg». På spørsmål om han tar seg nær av slike slengbemerkninger, svarer han følgende:

SABOTASJE: Daniel Viem Årdal helte rødmaling over trappa i forrige uke. Likevel ble ukesoppdraget godkjent og storbonde Per Gunvald Haugen (til venstre) fikk en kniv. Foto: Alex Iversen / TV 2
SABOTASJE: Daniel Viem Årdal helte rødmaling over trappa i forrige uke. Likevel ble ukesoppdraget godkjent og storbonde Per Gunvald Haugen (til venstre) fikk en kniv. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Ikke i det hele tatt. Jeg prøver å heller å sette meg i deres situasjon og finne ut hva som går gjennom hodet deres. De søker meg opp, skriver en melding og sender den. De kjenner meg ikke. Jeg skjønner ikke behovet, men de preller fint av meg.

Dropper politiet

Tidligere i høst ble det kjent at Inger Cecilie Grønnerød, som røk ut av konkurransen for noen uker siden, hadde gått til politiet etter å ha mottatt grov hets etter deltakelsen.

Viem Årdal forteller at han ikke har tenkt til å gjøre det samme.

- Jeg vil ikke synke på deres nivå eller bruke tida mi på dem, forklarer han.

HETSET: Inger Cecilie Grønnerød har fått flere tilbakemeldinger på sin «Farmen»-deltakelse. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Raste mot TV 2

Søndag satte som nevnt 31-åringen fyr på kommentarfeltene på ulike plattformer i sosiale medier. Viem Årdal forsøkte å sabotere ukesoppdraget, og mente det var helt feil av produksjonen å godkjenne et oppdrag som ifølge han ikke var ferdigstilt i det hele tatt.

- Det er helt feil av produksjonen å godkjenne ukesoppdraget. Det var ikke ferdig. De sjekket ikke alt på ukesoppdraget, sa han til Dagbladet, og fortsatte:

- Det gjorde at Per Gunvald fikk en kniv og det er fryktelig irriterende.

TV 2 på sin side fortalte at de ikke hadde kjennskap til samtalen trønderen refererte til. Programredaktør i TV 2, Kathrine Halvorsen, fortalte at når mentor deler ut ukesoppdragene på «Farmen», består de av en tekst som redegjør for kriteriene som skal til for at oppdraget skal bli godkjent eller ikke.

- Det er denne teksten mentor jobber ut ifra, og sånn har det vært gjennom hele sesongen. Denne uka var ikke mentor i tvil om at oppdragene var innenfor kriteriene, og godkjente derfor oppdraget. Mentor jobber selvfølgelig ikke alene, han får også veiledning av ukesoppdragsansvarlig og redaktør på opptak, forklarte hun.

Haldorsen forstår også at noen av deltakerne var uenig i at ukesoppdraget burde ha blitt godkjent, og påpekte at de skjønner at det var frustrerende for Viem Årdal at sabotasjen hans ikke lyktes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer