SE BAKOMFILMEN: Frank Løke sparte ikke på kruttet da han inviterte realitystjerner for å være med i musikkvideoen til julelåten «Jul hos ActionFrank». Reporter: Kine Falch / Video: Jonas Scheie Hammer Vis mer Vis mer

Frank Løke og «Jul hos ActionFrank»:

Slik svarer han på låtslakten

- Jeg tipper Dagbladets anmelder egentlig bare er misunnelig.

Førjulstid betyr tydeligvis kjendis-julelåter - i alle fall i 2018. Onsdag fulgte Frank Løke (38) etter navn som Erik Follestad (29) og Linni Meister (32), og kastet seg på den smått utskjelte trenden.

Låta har fått det passende navnet «Jul hos ActionFrank», og handler ifølge hovedpersonen selv, med en satirisk drakt, om å bekjempe ensomhet i jula. Løke har også sluppet en påfølgende musikkvideo til låtslippet, for øvrig hans andre i rekka, der tre lettkledde «Ex on the beach»-jenter får godt med plass.

AKTUELL MED JULELÅT: I musikkvideoen til låten «Jul hos ActionFrank», har Frank Løke blant annet fått hjelp av flere realitystjerner. Produsert av: Ole Jørgen Troøyen og Jon Even Kruger Skogen Vis mer

Alle er riktignok ikke like imponerte over resultatet.

- Pinlig dårlig

Under tittelen «Det beste med Frank Løkes nye låt er at han ikke synger sjøl» triller Dagbladet en bedrøvelig ener på terningen - med en brutal dom over Løkes artistkarriere:

«Pinlig dårlig (...) Sujettet er relativt enkelt: En trist og ensom Action-Frank sitter i sofaen, men så kommer julenissen og gutta. Ut av gavesekken drar nissen også opp tre partyjenter, og da blir det skikkelig fest. En grei oppskrift på bad taste, og det er sikkert vitsen med hele greia. Provokasjon er trolig drivkraften og eneren på terningen målet. Hvor langt kan vi strekke det, liksom (...) Begynner ikke dette å bli i hvert fall litt pinlig og kleint, Frank Løke», spør Dagbladets Øyvind Rønning.

«Pinlig» og «kleint» sa du? Frank Løke kjenner seg (naturlig nok) ikke igjen i de hardtslående beskrivelsene.

Slår tilbake

- Dette er bare dumt. Anmelderen har åpenbart basert sitt synspunkt på både låt og video. Videoen er kanskje tullete, men låta er faktisk fengende og «catchy». Jeg skjønner ikke hva anmelderen snakker om, men han har garantert forhåndsdømt låta, sier Løke til Dagbladet, og fortsetter:

- Fyren som har skrevet anmeldelsen er sikkert en hardbarka rockefanatiker som hater alt som er kommersielt. Han har åpenbart ikke skjønt det, for musikken endrer seg. Kjendiser som kaster seg inn i industrien er rett og slett en ny epoke, og en trend jeg ønsker å følge.

Videre påpeker den standhaftige spilloppmakeren at han, tross slakten, har fått «et hav» av positive tilbakemeldinger etter låtslippet.

- Jeg opplever at folk digger låta. Jeg tipper Dagbladets anmelder egentlig bare er misunnelig, og helst skulle ønske at det var han selv som danset sammen med nissejentene i musikkvideoen, humrer Løke, før han understreker at han ikke lar seg påvirke av kritikken.

«Hemmelig» vokalist

- Nei, det tar jeg med knusende ro. På mange måter har Dagbladet gjort meg en tjeneste med dette terningkastet, for nå kommer folk i alle fall til å høre på den. Selv mener jeg uansett at låta er en klar sekser, det er en klassisk partyjulelåt med humoristiske innslag og stemningsfulle toner, mener han.

Dagbladets anmelder har ingenting å tilføye i saken.

Løke bidrar altså lite med egen vokal i «»Jul hos ActionFrank», men hvem er så den kvinnelige vokalisten?

Spørsmålet er definitivt legitimt. Plotter man inn «Jul hos ActionFrank» i søkefeltet på Google, er første forslag «hvem synger».

Utgangspunktet for låta var nemlig at den kvinnelige sangeren - som for øvrig får skryt for sin vokalprestasjon i Dagbladets anmeldelse, skulle forbli anonym. En såkalt «ghost artist».

Det var derimot ikke vanskelig å finne ut hvem vedkommende er. På Tidal står det nemlig svart på hvitt: Karianne Sissener Amundsen (27) - best kjent for sin deltakelse i årets «Farmen».