<strong>STOLT:</strong> Jan Thomas har fått med seg slaktanmeldelsen, men lar ikke det endre inntrykket hans av egen låt. Foto: Terje Bendiksby / NTB
STOLT: Jan Thomas har fått med seg slaktanmeldelsen, men lar ikke det endre inntrykket hans av egen låt. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Jan Thomas:

Slik svarer han på slakten

Ett øye på terningen var alt Dagbladets anmelder kunne flekke fram for Jan Thomas. Nå svarer kjendisstylisten.

Publisert

Da Jan Thomas (53) kom tilbake til Norge etter å ha levd ut drømmen i Hollywood, var det sminke og hår han slo seg opp stort med. Klippeferdighetene har resultert i to salonger i Oslo, begge med stort kjendisklientell, og sminkeferdighetene har bidratt til eget kosmetikkmerke.

At han også skulle bli forfatter og artist, var det muligens ikke alle som hadde sett for seg. Men det har han altså fått til, og denne uka utkommer både bok og låt med tittelen «Jeg har levd».

HJERTEKNUSER: Jan Thomas og kjæresten Harlem Alexander møter sin nye valp. Video: Privat Vis mer

Førstnevnte oppsummerer hans 53 år gamle liv, og slippes den 17. september. Låta har imidlertid allerede manifestert seg på strømmetjenestene, til både glede og vrede.

Dagbladets anmelder er nemlig alt annet enn fornøyd, og gir låta en knallhard ener. Anmeldelsen oppsummeres med følgende hardtslående frase:

«For å si det sånn, Jan Thomas' forsøk på å skrive folkelig pop får Gaute Grøtta Gravs «Knekkebrød»-vise til å framstå som en velproporsjonert Eggum-perle i forhold. Det sier veldig mye mer om Jan Thomas enn Grøtta Gravs låtskrivertalent», skriver anmelder Torgrim Øyre.

- Jeg vet ikke

Anmeldelsen er likevel ikke ondsinnet, og er skrevet med humor. De krasse ordene har på ingen måte gått kjendisstylisten hus forbi. Overfor Dagbladet svarer han nå på slakten, som han ikke helt skjønner seg på.

- Avisene gir jo ofte vidt forskjellige terningkast, så det er ikke helt enkelt å bli klok på. Det er det samme som at jeg kan gi et antrekk terningkast én i Se og Hør, mens andre mener det er en sekser, sier han.

I løpet av åra har 53-åringen gitt ut flere låter, som alle har fått en lunken mottakelse. Denne gangen hadde han derimot håpet det skulle gå litt bedre, i og med at låta er såpass personlig.

- Den handler om livet mitt og er litt sår. Jeg har med meg et barnekor, og melodien er fantastisk. I mitt hodet er denne låta terningkast seks. Sånn er jeg nødt til å tenke, sier han, og fortsetter:

- Jeg kjenner ikke til anmelderen, men kanskje han har et annet utgangspunkt for hva god musikk er enn meg. Jeg vet ikke, men det viktigste er at jeg liker den og at den treffer noen, sier han.

BESTE REALITY: Jan Thomas sitt datingprogram stakk av med prisen. Video: Steffen Pettersen / Rød Løper Vis mer

Sideprosjekt

53-åringen kan nemlig fortelle at han allerede har fått meldinger på Instagram fra fans som skriver at de har begynt å gråte av sangen. Det er viktigere enn noe terningkast, mener stylisten.

- Hvis noen får en ener av meg - sett at antrekket ikke er helt katastrofe - pleier jeg å si at det viktigste er at man føler seg fin selv. Og sånn er det litt med musikken, og. Dette er en sang som definerer meg, og jeg har all grunn til å være stolt, forklarer han.

Likevel er han bevisst på at musikk ikke er faget hans, og kan forstå at låta hans oppfattes forskjellig. Han tror det ville vært vondere for Hanne Krogh eller Sissel Kyrkjebø å få en ener, i og med at de faktisk har jobbet som artister hele livet.

DÅRLIG INTERNETT: Jan Thomas forteller om utfodrdringer knyttet til sine daglige rutiner grunnet dårlig internett under innspillingen av «Jan Thomas finner drømmeprinsen» i Sør-Afrika. Vis mer

- Dette er jo bare et lite sideprosjekt for meg, så det går fint. Jeg har i hvert fall aldri lagd en låt jeg ikke likte selv. Hadde han skullet anmeldt maskaraen min - da hadde det nok fort blitt bråk, flirer stylisten.

I stylistens øvrige musikalske repertoire finnes for øvrig låter som «Get Up and Dance». «Honansa, det er sommer» og «Jeg ror alene». Sistnevnte låt ga han ut sammen med ovennevnte Krogh i fjor.

Han har til gode å slippe noe album, og sier at framtida trolig vil være mer fokusert på hårprodukter og sminke framfor timer i musikkstudioet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer