Anne Brith Davidsens influenserkurs:

Slik svarer hun etter anklagene

Den tidligere bloggeren har nå besvart Forbrukertilsynets krav om redegjørelse av markedsføring.

- UFIN: Tidligere toppblogger Anne Brith Davidsen er i hardt vær etter at flere deltakere på hennes «influencerkurs» føler seg lurt. Dette er saken. Reporter: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I starten av februar gikk en rekke kursdeltakere ut mot Anne Brith Davidsen (44) og hennes såkalte «Influencer Program». Flere av deltakerne Dagbladet var i kontakt med fortalte at de følte seg lurt.

Totalt seks personer har klaget inn Davidsen til Forbrukertilsynet, og legger i klagen til grunn blant annet manglende oppfølging, villedende markedsføring og kjøpepress.

Kort tid seinere sendte Forbrukertilsynet et brev til influenseren der de ba om redegjørelse og dokumentasjon på en rekke ting. I brevet forklarer Forbrukertilsynet at de ser på klagene opp mot fire paragrafer i markedsføringsloven.

Davidsen fikk frist til å svare på brevet med dokumentasjon torsdag 5. mars, noe hun overholdt.

I tilsvaret står det blant annet at Davidsen mener kursdeltakerne har mottatt tjenestene som er lovet.

Markedsførte med ti deltakere

I Forbrukertilsynets brev etterspør de blant annet informasjon om hvor mange som fikk tilbud om å delta i kurset, ettersom influenseren markedsførte med bare ti plasser.

«I utgangspunktet var tanken at Anne Brith Davidsen skulle følge opp de nye influenserne, men vi fikk inn over 200 mail, og så etter hvert at behovet og etterspørselen ville være større enn bare ti. Vi hadde da plukket ut en gruppe på 19 stykker (...)», står det i tilsvaret, som Dagbladet har fått innsyn i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer