Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Märtha Louise:

Slik svarer hun etter dobbel titteltabbe

Etter å selv ha benyttet seg av prinsessetittelen uten å representere kongehuset, beklager nå prinsessen gjennom sin rådgiver.

BRUKER TITTELEN: Märtha Louise bruker sin prinsessetittel i en kommersiell sending hos Sion Earth på YouTube. Video: Sion Earth via YouTube Vis mer

Til tross for en omfattende debatt i fjor sommer, samt enighet mellom Märtha Loiuse (48) og kongehuset om å kun bruke prinsessetittelen når hun representerer kongehuset, dukket hun opp under et digital meditasjonsarrangement denne uka titulert som prinsesse.

Prinsessens rådgiver Carina Scheele Carlsen forklarte Dagbladet etter å ha blitt gjort oppmerksom på at organisasjonen brukte prinsessetittelen i sine plattformer, at de jobbet med å få fjernet tittelen.

Kort tid seinere var «princess of Norway», fjernet fra nettsida, men promoteringsvideoen hvor tittelen ble brukt ligger fortsatt ute på deres Instagram-konto.

- Dette er nok organisasjonen som står bak som har tatt seg friheter, forklarte Carlsen.

Beklager

To dager seinere, torsdag under selve arrangementet, introduserte imidlertid Märtha Louise seg selv som nettopp «prinsesse».

- Hei alle sammen, jeg er prinsesse Märtha Louise, sa 48-åringen under direktesendingen til arrangementet.

Dagbladet forsøkte gjentatte ganger å få fatt i Carlsen torsdag kveld, uten hell. Etter flere forsøk fredag skriver Scheele Carlsen følgende i en tekstmelding til Dagbladet.

- Vi ba arrangørene ta ut tittelen både i videoen og på alle plattformer før lansering, men det ble dessverre ikke gjort. Märtha Louise beklager det inntrufne.

Hun unnlater imidlertid å svare på hvorfor Märtha Louise selv benyttet seg av tittelen, til tross for kongehusets egne retningslinjer.

Debatt

I forbindelse med debatten rundt tittelen i fjor, skrev avisa Fædrelandsvennen på lederplass at prinsessen burde si fra seg tittelen.

Politisk redaktør Vidar Udjus sa til Dagbladet tidligere denne uka at Märtha Louise selv burde bidra til å beholde skillet som hun og Slottet ble enige om i fjor.

- Én ting er om hun ikke selv har bidratt til å omtales som prinsesse her, men jeg synes hun selv burde tatt initiativ - og sagt fra til arrangøren at det ikke er den norske prinsessen på vegne av det norske kongehus som deltar, men privatpersonen Märtha Louise, sa han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!