Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kim Kardashian:

Slik svarer hun på midjekritikken

Nekter for å ha fjernet ribbein.

SKAPER OVERSKRIFTER: Realitystjerna Kim Kardashian (38) får stadig oppmerksomhet for sin kroppsfigur, på godt og vondt. Den siste tida har flere satt spørsmålstegn ved tv-profilens ekstremt tynne midje. Foto: NTB Scanpix
SKAPER OVERSKRIFTER: Realitystjerna Kim Kardashian (38) får stadig oppmerksomhet for sin kroppsfigur, på godt og vondt. Den siste tida har flere satt spørsmålstegn ved tv-profilens ekstremt tynne midje. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Realitystjerna Kim Kardashian (38) lever av å vise fram kroppen sin, og finner stadig på nye sprell hva gjelder ekstreme proporsjoner. Mens 38-åringens bakparti har vært et samtaleemne i en årrekke, flyttes oppmerksomheten stadig opp til tv-profilens vanvittig smale midje.

Det er særlig antrekket Kardashian bar under den overdådige Met-gallaen i mai, klistret over et kjempestramt korsett, som har fått mange til å sperre opp øynene. 38-åringen har nemlig innrømmet at korsettbruken ga henne smerter - noe som seinere har fått en norsk lege til å slå alarm.

MYE ARBEID BAK: Å få på seg denne kjolen var lettere sagt enn gjort, skal vi tro Kim Kardashian (38). Foto: NTB Scanpix
MYE ARBEID BAK: Å få på seg denne kjolen var lettere sagt enn gjort, skal vi tro Kim Kardashian (38). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Uten at Kardashian - med all sannsynlighet - har registrert kritikken fra vår egen fagperson, er det grunn til å tro at flere har bitt seg merke i tv-stjernas potensielt helsefarlige midjeprosjekt.

Skylder på diett

I et nytt videoklipp på Instagram, publisert i helga, gjør Kardashian et forsøk på å forklare hvorfor midjen hennes stadig skrumper inn. Firebarnsmora påpeker at den ekstreme timeglassfiguren ikke kommer av seg selv, men avviser at hun har lagt seg under kniven.

- Jeg tror helt ærlig det hjelper at jeg har kuttet kjøtt og meieriprodukter, hevder Kardashian, som videre svarer et tydelig «nei» på spørsmål om hun har fjernet ribbein.

Det er venninna Anastasia Soare, kvinnen bak sminkemerket Anastasia Makeup, som «intervjuer» Kardashian i Instagram-klippet. Kritiske spørsmål er det dermed få av.

Derimot snakket Dagbladet som nevnt med en lege forrige uke, som ikke var nådig i sin dom over Kardashians midjestunt.

- Burde skamme seg

- Som kvinne og rollemodell burde hun skamme seg dypt og inderlig. Vi trenger ikke forbilder som henne. Kvinner som lever av eget utseende på denne måten er nødt til å finne på nye ting jevnlig. Tenk heller om hun, som har alt hun trenger av hjem, familie, rikdom og kjendisstatus, kunne brukt tida til å påvirke positivt i stedet, fortalte Kari Eidjar, som jobber ved legevakt Vest i Oslo.

Eidjar var spesielt kritisk til Kardashians korsettbruk, som hun mener er en særs dårlig idé.

Saken fortsetter under videoen.

KARDASHIANS: Slik så det ut bak kulissene da utroskapsdramaet mellom Tristan Thompson, Khloé Kardashian og Jordyn Woods ble kjent. Vis mer

- Lungene ligger over dette området. Når livet snøres inn av et korsett flyttes mellomgulvet opp, og gir redusert lungekapasitet. Det var ikke uvanlig før i tida, eksempelvis under Victoria-tida, at kvinner besvimte da de bar disse korsettene, fortalte legen, som også sa dette:

- Det skal mye til, men gjentatt bruk av korsetter kan i verste fall påvirke blodforsyningen til organene. Kroppens kjernemuskulatur vil også bli svekket ved gjentatt korsettbruk av denne typen over tid.

Klarte ikke sitte

Selv har altså ikke Kardashian lagt skjul på at hun måtte lide for skjønnheten under Met-gallaen - bokstavelig talt.

- Jeg har aldri kjent på slik smerte noen gang tidligere, erkjente hun overfor WSJ Magazine tidligere denne måneden.

Tidligere har 38-åringen også fortalt at hun var gjennom flere måneder med hardtrening for å passe inn i «drømmekjolen», som det likevel var umulig å «sette seg ned i».

- Hvis jeg ikke sitter ned under middagen, så vet du hvorfor nå, Anna Wintour (sjefredaktør i Vogue, journ.anm.), har hun uttalt til Vogue.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media