Tove Lo:

Slik svarer hun på sexkritikken

Den svenske popstjerna Tove Lo har fått store mengder oppmerksomhet for sine stunt.

PROVOSERENDE OG POPULÆR: Svenske Tove Lo har tatt verden med storm. Lenge før hun platedebuterte, skrev hun populære låter for andre artister. Da hun først entret scenen selv, ble det litt av et oppstyr. Nå forsvarer hun bråket. Foto: Olle Sporrong, NTB scanpix
PROVOSERENDE OG POPULÆR: Svenske Tove Lo har tatt verden med storm. Lenge før hun platedebuterte, skrev hun populære låter for andre artister. Da hun først entret scenen selv, ble det litt av et oppstyr. Nå forsvarer hun bråket. Foto: Olle Sporrong, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Svenske Ebba Tove Elsa Nilsson (31) har blitt en av «söta brors» største musikalske eksporter de siste åra. Under artistnavnet Tove Lo har hun toppet hitlister med skitten, elektronisk pop, gjerne omhandlende kjærlighet, rus og sex.

Sistnevnte tema har på mange måter blitt et av hennes største varemerker. Dagbladet, og flere andre skandinaviske medier, har tidligere skrevet om hvordan popstjerna har sjokkert - fra scenen og privat.

Hun har «onanert» på direkten, gått i «livmorkjole» og vist brystene på scenen utallige ganger. Til Dagbladet sier hun at det har vært helt bevisst.

Ble frustrert

- Det var frustrerende i begynnelsen, at alt jeg gjorde liksom skulle vinkles på kropp, underliv eller pupper. Folk sa jeg måtte skylde på meg selv om det var det inntrykket jeg ville gi, men jeg prøver jo å formidle mye annet òg, sier hun til Dagbladet.

Artisten var i Norge i forbindelse med en opptreden på Bergenfest, og møtte Dagbladet da hun var innom Universals sommerfest en snartur. Popstjerna dukket uanmeldt opp, og det var flere lange blikk å skimte på løperen da svensken plutselig sto der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer