Den svenske kongefamilien:

Slik svarer Madde på pappas sjokk-avgjørelse

- Ville aldri gjort det mot sin datters vilje.

UT AV FAMILIEN: Det var mange som fikk seg et sjokk da det i formiddag ble kjent at prinsesse Madeleine og prins Carl Philips barn ikke lenger skal regnes som kongelige. Foto: NTB Scanpix
UT AV FAMILIEN: Det var mange som fikk seg et sjokk da det i formiddag ble kjent at prinsesse Madeleine og prins Carl Philips barn ikke lenger skal regnes som kongelige. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag formiddag kunngjorde det svenske kongehuset i en pressemelding at prinsesse Madeleine (37) og prins Carl Philips (40) barn ikke lenger kommer til å tilhøre kongehuset.

Av pressemeldingen kom det fram at det var deres far kong Carl Gustav (73) som hadde besluttet endringene.

«Prins Alexander, prins Gabriel, prinsesse Leonore, prins Nicolas og prinsesse Adrienne er fortsatt medlemmer av kongefamilien. De har derimot ikke lenger tittel som Kongelige Høyheter, og forventes ikke i framtida å påta seg kongelige oppdrag», het det i pressemeldingen.

Barna kommer imidlertid til å beholde sine prinse- og prinsessetitler, som de ble tildelt av kongen ved fødselen. Under hoffets pressekonferanse klokka 12.00 mandag kunne hoffets representant meddele at barna vil betraktes som privatpersoner - og at de ikke vil komme til å motta apanasje fordi de ikke vil ha noen kongelige plikter.

Nå har både prinsesse Madeleine og prins Carl Philip kommentert kongens avgjørelse i sine respektive innlegg på Instagram.

- Positivt for barna

- Tidligere i dag gikk hoffet ut med informasjonen om at Leonore, Nicolas og Adrienne ikke lengre skal tilhøre kongehuset. Denne forandringen har blitt planlagt over lang tid. Chris og jeg synes det er bra at barna våre nå får større mulighet til å forme sine liv som privatpersoner i framtida, skriver prinsessa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer