«Mordene i Kongo»:

Slik tror Aksel Hennie at Joshua French vil reagere på «Mordene i Kongo»

- Han vet at jeg kommer til å vise hva jeg tenker.

PREMIERE: Onsdag er det premiere på den allerede omdiskuterte filmen «Mordene i Kongo». Hovedrolleinnehaverne Tobias Santlemann og Aksel Hennie gleder seg til å vise fram filmen. Reporter: Linn-Christin Marthinussen. Video. Hélen Skogstad / Dagbladet Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kveld var det invitert til festpremiere og rød løper på Colosseum kino i Oslo, der den mye omtalte spillefilmen «Mordene i Kongo» ble vist.

Foruten en rekke andre profilerte skuespillere, er den norske filmstjernen Aksel Hennie (42), som portretterer Joshua French (36), en selvskreven gjest. Han ankom den røde løperen sammen med de andre hovedrolleinnehaverne, Tobias Santelmann (38) og Ine Jansen (45).

- Vi gleder oss til å se sikkert nok en god norsk film, forteller Tinashe Willamson til Dagbladet på den røde løperen før filmen starter.

- Det skal være vanskelig å dumme seg ut med den trioen - Marius Holst, Tobias Santelmann og Aksel Hennie. Jeg blir overrasket hvis det blir terningkast én, istemmer ektemannen Odd-Magnus Williamson.

- Klar mening

Filmen tar blant annet for seg rettssaken mot Tjostolv Moland (spilt av Santelmann) og Joshua French etter drapet på den kongolesiske sjåføren Abedi Kasongo. De to ble arrestert og fengslet i det afrikanske landet for spionasje og drap i 2009.

Moland døde i fengselet, mens French ble returnert til Norge 17. mai i fjor. Mye er blitt sagt og skrevet om den sensasjonelle saken. Samtidig er det omstridt hva som egentlig skjedde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer