Prins Andrew:

Slik var det famøse vennskapet

Selv etter at Jeffrey Epstein havna i fengsel, beholdt prins Andrew kontakt med den nå avdøde finansmilliardæren.

OMGANGSVENNER: At prins Andrew og Jeffrey Epstein har vært nære omgangsvenner, har den siste tida skapt en rekke overskrifter. Begge to er blant annet anklaget for seksuelle overgrep av samme kvinne. Foto: NTB Scanpix
OMGANGSVENNER: At prins Andrew og Jeffrey Epstein har vært nære omgangsvenner, har den siste tida skapt en rekke overskrifter. Begge to er blant annet anklaget for seksuelle overgrep av samme kvinne. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har dronning Elizabeths (93) nest yngste sønn skapt overskrifter verden over. Årsaken er et intervju prins Andrew (59) ga til BBC sist helg. I intervjuet ga prinsen nemlig selv en svært etterlengtet reaksjon på de alvorlige anklagene om flere seksuelle overgrep som ble rettet mot ham i august fra Virginia Giuffre (tidligere Roberts).

Men intervjuet, som prins Andrew nok hadde håpet ville både renvaske ham for anklagene og tone ned hans mye omtalte vennskap med den avdøde og overgrepsanklagede finansmilliardæren Jeffrey Epstein, har hatt fullstendig motsatt effekt.

I dagene etter har stadig flere bilder av prinsen omgitt av unge kvinner florert i aviser verden over, og flere nye detaljer om hans vennskap med Epstein har dukket opp. Onsdag kveld meldte Det britiske kongehuset at prinsen trekker seg tilbake fra offisielle oppdrag i overskuelig framtid på grunn av tumultene, etter godkjennelse fra dronninga.

På milliardærens private øy

- De siste par dagene har det gått opp for meg at omstendighetene rundt min tidligere relasjon med Jeffrey Epstein har blitt et uromoment for min families arbeid og det verdifulle arbeidet som foregår i organisasjoner og veldedige formål som jeg er stolt av å støtte, skrev prins Andrew blant annet i gårsdagens pressemelding, og fortsatte:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer