Prins Philip er død:

Slik var kjærlighetshistorien

Dronning Elizabeth og ektemannen sto støtt sammen.

LANG KJÆRLIGHETSHISTORIE: Dronning Elizabeth og prins Philip møttes for første gang da førstnevnte bare var et barn. Her er de derimot avbildet sammen i 1947, under bryllupsreisen sin. Foto: AFP/NTB
LANG KJÆRLIGHETSHISTORIE: Dronning Elizabeth og prins Philip møttes for første gang da førstnevnte bare var et barn. Her er de derimot avbildet sammen i 1947, under bryllupsreisen sin. Foto: AFP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Han har stått støtt ved hennes side nesten et helt liv, og tomrommet han etterlater seg vil bli stort. De to har det siste året nærmest levd i tosomhet på grunn av pandemien, sier Se og Hørs kongehusekspert etter den triste nyheten om at prins Philip er gått bort.

Prinsen, som ble 99 år gammel, har stått støtt ved dronning Elizabeths side gjennom hele ekteskapet, spesielt etter at sistnevnte tiltrådte som dronning i 1952.

Møttes tidlig

Philip ble født 10. juni 1921 på den greske øya Korfu, og het opprinnelig prins Filip av Hellas og Danmark. Hans foreldre var Andreas av Hellas og Danmark og Alice av Battenberg. Lite visste nok foreldrene hvilken viktig rolle han skulle få i livet.

Prins Philip og den kommende dronning Elizabeth møtte hverandre for første gang da dronningen bare var en liten jente. De ble introdusert allerede i 1934, i bryllupet til prinsesse Marina av Hellas og Danmark og prins George, hertug av Kent.

Den gang var den kommende dronningen, som har fått livet sitt filmatisert i Netflix-serien «The Crown», bare åtte år gammel. Philip var fem år eldre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer