Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Frank Løke

Slipper låt om skandalen: - Mamma var på gråten

Frank Løke fortsetter å overraske.

GIR UT LÅT: Da Frank Løke lørdag den 15. september kastet klærne på «Skal vi danse»-parketten og sto igjen i en rød, glitrende Borat-drakt, var det tusenvis som reagerte. Nå kommer han med et musikalsk svar på det hele, når han nå debuterer som artist med låta «Action-Frank». Reporter: Julie Solberg. Video: Thomas Carlsen. Klipp: Ørjan Ryland / Dag... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I nesten to uker har samtlige norske medier vært preget av overskrifter om den tidligere håndballspilleren Frank Løke (38). Da han lørdag 15. september kastet klærne på «Skal vi danse»-parketten, og sto igjen i en rød glitrende Borat-drakt, var det tusenvis som reagerte.

I kommentarfelt og kronikker kunne man lese at oppførselen var smakløs, tacky og på grensen til seksuell trakassering, mens andre hyllet det hedonistiske stuntet. Mannen bak selv har uttalt at han ga «faen» i tilbakemeldingene, og at han lett hadde gjort det igjen. Noe anledning til det ble det ikke, da han den påfølgende uka ble kastet ut av programmet.

Løke snakket ut i Dagbladet, og fortalte at han ikke angret. Nå kommer han med et musikalsk svar på det hele, når han nå debuterer som artist med låta «Action-Frank».

DET FØRSTE INTERVJUET: Frank Løke er hjemme igjen etter «Skal vi danse»-skandalen. Se det første intervjuet med ham her. Reporter: Linn Christin Marthinussen. Video: Andreas Fadum / Dagbladet Vis mer

- Sleiker ikke ræv

- Det var egentlig bare noen som kødda. Staysman spurte om noen ikke kunne lage en låt for meg, og da fikk jeg brått tre forskjellige henvendelser, hevder Løke.

Han hadde aldri skrevet en låt før, og aldri sunget heller, men han tenkte at det ikke kunne bli noe verre enn dansingen og ga det en sjanse. Han bestemte seg for å jobbe med produsenten Eirik Ristesund Støylen, alias Tydem.

- Sykt at en 19-åring hadde baller nok til å ta kontakt, og det viste seg at han var en flink og smart type. Så jeg kjørte opp til Rena i helga, og vi lagde alt sammen da, forteller han.

KLINTE TIL: Frank Løke og Helene Hima ankom Se og Hørs 40-årsfest sammen. Nå forklarer de hvordan relasjonen oppsto. Reporter: Julie Solberg. Video: Thomas Carlsen Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/kjendis/frank-loke-overrasket-med-ex-on-the-beach-profil/70241527 Vis mer

Resultatet ble det han selv beskriver som en låt passende for afterski og neste års russ. Med fraser som «ble kasta ut av 'Skal vi danse', leverte en skandale» og «Frank ringer ikke feil nummer, det er du som finner feil mobil» utgjør helheten en slags kommentar på de siste ukenes skandaler.

- Noen synes det er dritfet, mens andre er litt mer skeptiske til alt fra målgruppen til teksten. Det jeg forsøker på her, er å ufarliggjøre det som skjedde og vise at jeg ikke bryr meg. Frank Løke sleiker ikke ræv, sier han, og fortsetter:

- Det er selvfølgelig ironi og satire, sånn som jeg har taklet situasjonen hele veien. Ja, stuntet sklei ut av kontroll, men det var utrolig gøy. Jeg har fått så sykt mye støtte, og mange av dem som kritiserte meg først har snudd 180 grader rundt og er nå fans, hevder Løke.

SKVÆRER OPP: Da Frank Løke tidligere denne uken hang ut «Skal vi danse»-dommerne i sosiale medier, reagerte dommer Tore Petterson. Nå snakker de ut. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

Stolt mor

Låta har først premiere i morgen, men flere har allerede fått en smakebit. Da Se og Hør feiret sitt 40-årsjubileum søndag, sang Løke blant annet flere strofer fra den overfor pressen.

Han har også vist den til sine nærmeste, og fikk en uventet reaksjon fra sin mor - Hilde Løke.

DEBUTERER: Frank Løke dro helt til Rena for å spille inn låta. Foto: P&L Records
DEBUTERER: Frank Løke dro helt til Rena for å spille inn låta. Foto: P&L Records Vis mer

- Mamma var dritfornøyd, og hun var på gråten da hun fikk høre utkastet, flirer han, og fortsetter:

- Jeg må nesten takke hun og fatter'n, de er verdens beste foreldre. De har støttet meg uansett hva, og har lært meg at jeg må jobbe hardt og være meg selv. Jeg går ikke på kompromiss med noen. Jeg tror de er kjempestolte av meg, sier han.

Hvordan alle andre tar hans musikalske prosjekt, bryr han seg ikke stort om.

- Man kan ikke alltid være venn med alle. Hvis jeg når førsteplassen på Spotify gjør kanskje borat-drakta comeback, selv om jeg lovet å pensjonere den. Men vi får se, det hadde i det minste vært gøy å komme inn på topp 50. Jeg tror ikke folk er helt mette på Løke enda, ler han.

Stikk mot TV 2

I et segment av låta kommer Løke, som ikke bare ble kastet ut av «Skal vi danse», men også av det kommende konseptet «Kjendis søker kjæreste», med et stikk til kanalen som har bestemt seg for å avslutte samarbeidet.

Navnet Jarle nevnes, men Løke ønsker ikke å bekrefte om det er snakk om programdirektør Jarle Nakken, som etter stuntet for snart to uker siden uttalte at «nakenstuntet» var ikke klarert med dem», og at Løke heller ikke hadde fått godkjenning dersom han spurte.

- Du er kastet ut av programmet, Frank, sier «Jarle» i låta, hvorpå Løke svarer: «Ingen hiver ut Frank Løke, Frank Løke hiver ut deg».

Dagbladet har vært i kontakt med Jarle Nakken, som ikke ønsker å kommentere låta.

SØSTRENE OM FRANK: Heidi og Lise Løke overrasket i «Skal vi danse». Samtidig avslørte de mye om broren Frank. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Helén Skogstad Vis mer

Vurderer utlandet

Løkes dansenekt vekket deretter interesse utenfor landegrensene, før vi torsdag fikk alle kortene på bordet med dansepartnerens innrømmelse om å ha hatt en finger med i spillet.

En foreløpig ny utvikling i saken er at han har sagt seg villig til å gjøre «Skal vi danse»-comeback - hos våre naboer i sør.

- Det ville vært helt overlegent. Jeg fikk jo ikke avsluttet dansen i Norge. Det hadde vært utrolig gøy å komme til Danmark og fullføre det, har Løke tidligere uttalt til danske Se og Hør.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!