Ti år etter Michael Jacksons død:

Slipper uttalelse på Michael Jacksons dødsdag

- Han er viktigere enn noensinne.

TI ÅR SIDEN DØDSFALLET: I anledning tiårsdagen for Michael Jacksons dødsfall, ble det i dag sluppet en offisiell uttalelse fra artistens bo. Her er artisten avbildet i 2001. Foto: NTB Scanpix
TI ÅR SIDEN DØDSFALLET: I anledning tiårsdagen for Michael Jacksons dødsfall, ble det i dag sluppet en offisiell uttalelse fra artistens bo. Her er artisten avbildet i 2001. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag 25. juni er det ti år siden Michael Jackson døde, 50 år gammel.

I anledning tiårsdagen ble det i dag delt en uttalelse fra artistens offisielle bo, som hyller «kongen av pop».

«Et tiår etter hans dødsfall er Michael Jackson fortsatt med oss. Hans innflytelse er integrert i dans, mote, kunst og musikk. Han er viktigere enn noensinne», heter det blant annet i uttalelsen.

Markerer dødsfallet

I uttalelsen ble også artistens offisielle kondolanseprotokoll delt. Den inneholdt blant annet en siste hilsen til artisten fra Nelson Mandela og et dikt fra den amerikanske poeten Maya Angelou, som begge i dag er gått bort.

«Kongen av pop er rett og slett ikke stort nok. Jeg mener han er den største entertaineren som noensinne har levd», skrev Berry Gordy jr. (89), grunnleggeren av plateselskapet Motown Records i kondolanseprotokollen, ifølge AP.

KONDOLANSEPROTOKOLL: Flere store navn hadde signert kondolanseprotokoll da Michael Jackson døde for nøyaktig ti år siden. Foto: NTB Scanpix
KONDOLANSEPROTOKOLL: Flere store navn hadde signert kondolanseprotokoll da Michael Jackson døde for nøyaktig ti år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Minnes artisten

Fans og turister samles i dag om stjernen i fortauet på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles for å markere at det er ti år siden Michael Jacksons døde.

Mange av fansen planlegger også å delta i en markering utenfor Michael Jacksons siste hjem i Holmby Hills i Los Angeles tirsdag. Det var her han fikk overdosen av medisinen propofol som førte til at han døde 25. juni 2009, 50 år gammel.

Overgrepsanklagene mot Michael Jackson, som etter hvert er blitt kjent, preger imidlertid dagen. I filmdokumentaren «Leaving Neverland» anklages Jackson for å ha begått grove overgrep mot to gutter da de var sju og ti år gamle. Filmen ble vist på NRK i mars.

FØLER SKYLD: De to mennene som beskylder Michael Jackson for å ha misbrukt dem seksuelt da de var barn i en HBO-dokumentar, blir intervjuet av Oprah Winfrey i spesialprogrammet «After Neverland». Video: HBO / CNN Vis mer

Fansen mener likevel at Michael Jacksons bidrag til musikken, både som utøver, komponist og produsent, er så viktig, at de ikke vil la de alvorlige anklagene overskygge hans minne.

Oppfordrer til veldedighet

- Jeg er her bare på grunn av Michael Jackson, sier hollandske Hooman Nazemi som står ved stjerne på Walk of Fame.

Boet etter Michael Jackson oppfordrer fansen til å hylle den veldedige Jackson.

- Man kan plante et tre, gjøre veldedig arbeid for hjemløse, rydde og gjøre det pent i det offentlige rom eller hjelpe noen som trenger det, sier de i en kunngjøring.

Michael Jackson etterlot formuen til veldedighet. I tillegg gikk arven til hans 89 år gamle mor og barna han etterlot seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer