Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Tonje Frøystad Garvik:

Sliter med å få solgt «Farmen»-bilen

Men tar det hele med knusende ro.

SELGER BILEN: Tonje Frøystad Garvik vant både hytte og bil. Sistnevnte ønsker hun å selge, men det er lettere sagt enn gjort. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SELGER BILEN: Tonje Frøystad Garvik vant både hytte og bil. Sistnevnte ønsker hun å selge, men det er lettere sagt enn gjort. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble mildt sagt høy temperatur etter at siste episode av «Farmen» ble sendt i fjor. Finalist Kjetil Nørstebø (28) beskyldte nemlig vinneren Tonje Frøystad Garvik (29) for juks, og etter det har vennskapet de fikk på gården aldri blitt det samme.

Til tross for Nørstebøs påstander, valgte TV 2 å ikke endre på resultatet, og avviste også at det lå juks bak seieren. Frøystad Garvik fikk derfor beholde både bilen og hytta hun hadde vunnet.

I januar kunne imidlertid «Farmen»-vinneren avsløre overfor Dagbladet at hun ville selge bilen, og bare beholde hytta.

Nå, drøye to måneder seinere, er bilen fremdeles ikke solgt.

HEMMELIG: Lene og Tonje holdt lenge forholdet skjult på gården. Målet var at en av dem skulle stikke av med seieren. Foto: Alex Iversen / TV 2
HEMMELIG: Lene og Tonje holdt lenge forholdet skjult på gården. Målet var at en av dem skulle stikke av med seieren. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

I et innlegg på Facebook skriver nemlig Frøystad Garviks kjæreste og tidligere «Farmen»-deltaker, Lene Sleperud, at de nå i samarbeid med Kia Ensjø har valgt å sette ned prisen på bilen med hele 20 000 kroner. Til Dagbladet forteller 29-åringen hvorfor.

På bruktbilavdelinga

- Kia har kjørt en kampanje på bilen, og det er de som har stått for hele prosessen som har med salget å gjøre, sier hun.

Selv om det er flere måneder siden Frøystad Garvik stakk av med seieren, har hun hatt lite å gjøre med bilen.

- Jeg har ikke prøvekjørt den engang, deler hun lattermildt.

Ifølge realityprofilen står den splitter nye bilen på bruktbilavdelinga hos Kia. Det reagerer hun på.

- Det er tydeligvis fordi den allerede er registrert. Det er litt rart, men trenger ikke ha noe å si for salget.

- Men de fleste som ønsker å kjøpe bruktbil går jo antakelig for en billigere utgave, tror Tonje.

- Hvorfor vil du selge bilen egentlig?

- Det er så enkelt som at når du skal bygge hytte, så må du ha 40 prosent i egenkapital for å få kjøpt tomten. Hvis bilen går for 400 000, har vi akkurat det vi trenger. I tillegg har vi også en bil fra før, men skulle vi solgt den så hadde vi ikke fått like mye.

SEIER: Søndag kveld ble det klart at det var Tiril Sjåstad Christiansen som vant årets «Farmen Kjendis». Det feiret hun sammen med kjæresten Stian Lauritzen. Reporter: Jonas Hammes. Video: Thea Hope Vis mer

Selger alt

Både Frøystad Garvik og kjæresten tar nå de takene som må gjøres.

- Vi skal selge leilighetene våre og nå går vi inn med alt vi har, ler hun.

- Nei da, vi skal kjøpe ny leilighet sammen. Situasjonen er jo perfekt nå når vi må legge ut for hytte. Da er det godt at begge er på boligmarkedet og har kapital å spytte inn med.

- Du har enda ikke fått solgt bilen. Hvor billig er du villig å selge den for?

- For å være ærlig, så stresser jeg ikke med prisen. Dette er en splitter ny bil som allerede ligger 50 000 under verdien. Det kan jo gå et år før den blir solgt, men jeg stresser ikke.

- Det begynner jo å bli en liten stund siden «Farmen» nå og det ble en brutal slutt. Hvordan har dere det i dag?

- Vi har det ganske fint, vi har begynt å lande litt og ser fram mot våren. «Farmen» har jo vært en fantastisk opplevelse. Det var tøffere enn jeg hadde trodd og etterslengen var jo ute av proporsjoner, men tida på gården savner vi.

Nå skal altså to leiligheter bli til én, ei hytte skal opp og stå, og forhåpentligvis får Frøystad Garvik og Sleperud solgt bilen.

- Vi overtar tomten på Turufjell allerede 13. mai og har fått god oppfølging fra byggeteamet for å klare alt av kostnader. I tillegg virker det som lokalbefolkningen er skikkelig engasjert i å finne best mulig løsning for oss. Et hyggelig folkeslag i Hallingdal, sier 29-åringen avslutningsvis.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!