LEVEN ETTER BESØK: Da den danske kronprinsessa Mary besøkte en skole i Danmark, hadde ledelsen besluttet å sende enkelte elever på tur. Det ble det bråk av. Foto: NTB scanpix 
LEVEN ETTER BESØK: Da den danske kronprinsessa Mary besøkte en skole i Danmark, hadde ledelsen besluttet å sende enkelte elever på tur. Det ble det bråk av. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det danske kongehuset:

Slo ned avdelingsleder etter omstridt besøk av kronprinsesse Mary

«Spesialklassen» fikk ikke være med da kronprinsesse Mary besøkte skolen. Det fikk en forelder til å reagere med vold. 

(Dagbladet): Fyens Stiftstidende og danske TV 2 meldte i går kveld om en voldsepisode på en skole i Nordjylland i Danmark.

Det var ved Aabybro skole at en avdelingsleder tirsdag kveld ble overfalt av en forelder. Overfallet kom i kjølvannet av at kronprinsesse Mary hadde besøkt skolen.

Da den danske kronprinsessen besøkte skolen, hadde ledelsen besluttet å sende vekk elevene som gikk i såkalte spesialklasser. 27 elever ble tatt med på utflukt.

17 av disse kunne selv velge om de ville være på skolen eller dra på tur. De resterende ti fikk beskjed om at de ikke skulle være på skolen under besøket.

Det har vekket harme hos enkelte, og saken har vakt oppmerksomhet i hele Danmark.

En forelder til et av barna i spesialklassen sto for overfallet av avdelingslederen ved skolen.

Danske TV 2 skriver at det skjedde på lederens kontor, mens et møte pågikk. En elev skal ha blitt dyttet mot avdelingslederen, som resulterte i at hun falt over en stol.

Kvinnen skal ha blitt bragt til sykehus.

Borgermester i Jammerugt kommune, Mogens Gade, bekrefter at voldsepisoden fant sted.

- Vi har en fast prosedyre her, sånn at vi passer på våre medarbeidere når noe forferdelig skjer. Vi setter i gang og involverer blant annet psykologer, sier han til Fyens Stiftstidende.

Han vil derimot ikke si om det har noe sammenheng med besøket av den danske kronprinsessen.

Politiet i Nordjylland bekrefter også at en voldsepisode fant sted, uten at de ønsker å fortelle noe ytterligere om saken.