R. Kelly:

- Slo og kvelte meg

Etter årevis med anklager starter nå rettssaken mot den verdenskjente artisten.

RETTSSAK: Onsdag startet rettssaken for den tidligere R&B-artisten R. Kelly. Foto: Antonio Perez/ Getty Images/ AFP/ NTB
RETTSSAK: Onsdag startet rettssaken for den tidligere R&B-artisten R. Kelly. Foto: Antonio Perez/ Getty Images/ AFP/ NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I årevis har overgrepsanklagene haglet mot Robert Sylvester Kelly (54), som er bedre kjent under artistnavnet R. Kelly. Flertalls kvinner har kommet med oppsiktsvekkende anklager mot den tidligere R&B-artisten, og på onsdag måtte han omsider møte i retten i New York.

Noen av anklagene daterer 20 år tilbake i tid, og blant disse er en kvinne som nå forteller at hun ble seksuelt misbrukt av den verdenskjente artisten da hun var 16 år gammel. Det melder Sky News.

54-åringen hevder at han er uskyldig.

- Voldelig

I dokumentaren «Surviving R. Kelly» fra 2019 forteller flere angivelige ofre om at de skal ha blitt utsatt for overgrep av den tidligere R&B-rapperen.

Jerhonda Pace er blant sangerens første angivelige ofre som vitner i den lenge etterlengtede rettssaken i Brooklyn, New York på onsdag. Hun viste en overdel som hun skal ha brukt under Kellys overgrep.

Det er forventet at flere kvinner og minst én mann skal vitne i den pågående rettssaken, i følge Sky News.

Her nevner hun en hendelse der sangeren skal ha spyttet henne i ansiktet og tvunget henne til å utføre oralsex. «Han slo meg og kvelte meg til jeg besvimte», sier Pace videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.