R. Kelly:

- Slo og kvelte meg

Etter årevis med anklager starter nå rettssaken mot den verdenskjente artisten.

RETTSSAK: Onsdag startet rettssaken for den tidligere R&B-artisten R. Kelly. Foto: Antonio Perez/ Getty Images/ AFP/ NTB
RETTSSAK: Onsdag startet rettssaken for den tidligere R&B-artisten R. Kelly. Foto: Antonio Perez/ Getty Images/ AFP/ NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I årevis har overgrepsanklagene haglet mot Robert Sylvester Kelly (54), som er bedre kjent under artistnavnet R. Kelly. Flertalls kvinner har kommet med oppsiktsvekkende anklager mot den tidligere R&B-artisten, og på onsdag måtte han omsider møte i retten i New York.

Noen av anklagene daterer 20 år tilbake i tid, og blant disse er en kvinne som nå forteller at hun ble seksuelt misbrukt av den verdenskjente artisten da hun var 16 år gammel. Det melder Sky News.

54-åringen hevder at han er uskyldig.

- Voldelig

I dokumentaren «Surviving R. Kelly» fra 2019 forteller flere angivelige ofre om at de skal ha blitt utsatt for overgrep av den tidligere R&B-rapperen.

Jerhonda Pace er blant sangerens første angivelige ofre som vitner i den lenge etterlengtede rettssaken i Brooklyn, New York på onsdag. Hun viste en overdel som hun skal ha brukt under Kellys overgrep.

Det er forventet at flere kvinner og minst én mann skal vitne i den pågående rettssaken, i følge Sky News.

Her nevner hun en hendelse der sangeren skal ha spyttet henne i ansiktet og tvunget henne til å utføre oralsex. «Han slo meg og kvelte meg til jeg besvimte», sier Pace videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer