Ellen DeGeneres:

Slutt etter 17 år

Stopp for talkshowet etter mobbeanklager.

STOPP: Ellen DeGeneres har i en årrekke vært en av verdens mest populære talkshow-verter. Nå er det imidlertid stopp. Her avbildet med kona Portia de Rossi. Foto: Valerie Macon / AFP / NTB

STOPP: Ellen DeGeneres har i en årrekke vært en av verdens mest populære talkshow-verter. Nå er det imidlertid stopp. Her avbildet med kona Portia de Rossi. Foto: Valerie Macon / AFP / NTB


Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden 2003 har «The Ellen DeGeneres Show» vært et av USAs, om ikke verdens, mest populære talkshow.

Ellen DeGeneres (63) har altså gjennom 17 år, 18 sesonger og mer enn 3000 episoder hjulpet folk gjennom tøffe tider og trange økonomiske situasjoner - med for eksempel møter med stjerner eller store pengegaver.

Nå melder imidlertid en rekke medier, deriblant Hollywood Reporter, at det er stopp for talkshowet.

Det bekreftes at showets kommende sesong, altså den 19., vil bli den siste, og hun skal ha informert sine ansatte denne uka.

- Når du er en kreativ person, trenger du konstant å bli utfordret - og uansett hvor bra dette showet er, og hvor gøy det er, er det ikke en utfordring lenger, uttaler 63-åringen til Hollywood Reporter.

CELEBRE GJESTER: Gjennom åra har noen av verdens mest kjente mennesker gjestet talkshowet. Her med tidligere førstedame Michelle Obama. Foto: REX / NTB
CELEBRE GJESTER: Gjennom åra har noen av verdens mest kjente mennesker gjestet talkshowet. Her med tidligere førstedame Michelle Obama. Foto: REX / NTB Vis mer

De skriver også at hun vil snakke ut om beslutningen med sin gode venninne Oprah Winfrey i talkshowet seinere denne uka.

Talkshowet har vært nominert til Daytime Emmy elleville 171 ganger, og vunnet 61 av gangene. Til sammenlikning vant «The Oprah Winfrey Show» bare ni.

TILBAKE: Talkshow-stjerna Ellen Degeneres er tilbake på skjermen etter en turbulent sommer, og starter sendingen med å forklare noen av anklagene som har blitt rettet mot henne. Video: Rød Løper/Viaplay Vis mer

Mobbeanklager

I fjor sommer eksploderte nærmest internett med rykter og spekulasjoner kring talkshowdronninga.

Kritikken har haglet etter at en rekke personer gikk ut på sosiale medier og anklaget komikeren for å være mindre grei enn det hun gir seg ut for å være.

I mars i fjor gikk nemlig den nokså ukjente komikeren Kevin T. Porter ut på Twitter og oppfordret alle til å dele sine verste historier om 63-åringen, og det strømmet på med meldinger. Der ble hun blant annet kalt «den slemmeste personen som finnes».

Da skal det også ha kommet fram anklager om et giftig arbeidsmiljø - noe «The Ellen DeGeneres Show» ble gransket for, ifølge blant andre The Hollywood Reporter, Deadline og Variety.

HARDT UT: Popstjerna Mariah Carey husker godt da hun var på besøk hos Ellen DeGeneres i 2008. Hun ser ikke tilbake på besøket med glede, og går nå hardt ut mot talkshowverten. Bilder fra TV3. Vis mer

Sparket

Granskingen førte blant annet til at tre ledere i produksjonen av «The Ellen DeGeneres Show» fikk sparken i august i fjor. Det meldte flere utenlandske medier, deriblant BBC.

En talsperson for Warner Brothers bekreftet at talkshowet sparket de tre produsentene Ed Glavin, Kevin Leman og Jonathan Norman.

Det var under et personalmøte over video at de tre ansatte skal ha blitt overbrakt nyheten, og Ellen skal selv ha vært til stede.

Ifølge Variety skal DeGeneres ha vært svært følelsesladet og nesten på gråten, da hun henvendte seg til mer enn 200 ansatte under personalmøtet.

Variety skrev videre at DeGeneres skal ha fortalt de ansatte at hun «ikke er perfekt», og at hun selv har innsett at lederne ikke alltid var like sensitive overfor de andre ansatte som de burde ha vært.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer