Ingunn Solheim:

Slutter i NRK

Mangeårig NRK-programleder Ingunn Solheim (43) slutter i statskanalen.

SLUTTER: Programleder Ingunn Solheim under partilederdebatten i 2017 med Jarle Roheim Håkonsen, som nå jobber som Aps kommunikasjonssjef. Foto: Marit Hommedal / NTB
SLUTTER: Programleder Ingunn Solheim under partilederdebatten i 2017 med Jarle Roheim Håkonsen, som nå jobber som Aps kommunikasjonssjef. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mangeårig programleder i NRK, Ingunn Solheim, har takket ja til en nyopprettet prosjektstilling hos Regjeringsadvokaten, skriver Rett24.

I den nye jobben skal hun dels være fullmektig, og dels ha et særlig ansvar for embetets kommunikasjon mot media og andre aktører.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 15.02.2016 PÅ KORNET: Se Ine Jansens treffende parodi på Ingunn Solheim i Underholdningsavdelingen på NRK. Video: NRK Vis mer

- Etter vårt syn er hun en av landets alle fremste journalister, med bred og dyp innsikt i samfunnsliv og politikk, som er svært relevant for våre saker. For oss handler dette om hjelp til å få fram forvaltningens og fellesskapets synspunkter på en måte som er klar og korrekt, og forståelig for folk flest, sier regjeringsadvokat Fredrik Sejersted til avisa.

Solheim, som er utdannet jurist, slutter i NRK allerede 1. oktober.

LANG FARTSTID: Ingunn Solheim har jobbet i NRK siden 2010. Nå bytter hun beite. Foto: Geir Dokken
LANG FARTSTID: Ingunn Solheim har jobbet i NRK siden 2010. Nå bytter hun beite. Foto: Geir Dokken Vis mer

- Et privilegium

Hun har vært tilknyttet NRK siden hun var 19 år gammel, og har både vært nyhetsanker i Dagsrevyen, programleder for NRKs valgsendinger og programleder for Debatten.

Overfor Dagbladet forteller Solheim at å bytte jobb føles større enn å flytte hjemmefra.

- Jeg tror jeg kommer til å savne å være en del av den trygge, solide og viktige samfunnsinstitusjonen som NRK er. Det har vært et privilegium å være med på valgkamper og andre store hendelser som alle følger med på med så flinke folk. Jeg kommer til å savne det.

Programlederen innrømmer at det i utgangspunktet har vært utenkelig å skulle slutte i statskanalen, men at det har vært en drøm å kunne praktisere juss.

På NRK Nyhetsmorgens «Politisk kvarter» stokket det seg for programleder Trond Lydersen da han skulle omtale Erna Solbergs mann Sindre Finnes. Video: NRK Vis mer

- Men så vokste det på meg og jeg kunne ikke bli bare fordi det er trygt. Jeg må tørre å være gal.

- Kjenner du på nerver?

- Åpenbart! Det er tolv år siden jeg fikk ut fra jussen. Jeg skal jobbe med sykt flinke folk, det blir man nervøs og ydmyk av.

- Litt crazy!

Solheim kan fortelle at hun har fått mange klemmer og lykkønskninger av kollegaene på Marienlyst.

- Det er ikke et evig farvel med journalistikken. Selv om NRK er en egen lukket verden, så er dørene åpne og jeg kommer til å holde kontakten.

Prosjektstilklingen skal i første omgang vare i ett år.

- Så får vi se hva som skjer. Det er litt crazy å forlate en fast jobb!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer