Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Marte Bratberg:

Slutter i radiojobben

Marte Bratberg gir seg som programleder for «Morgenshowet».

SLUTTER: Marte Bratberg slutter i NRJ. Da hun og kollegaene i radioprogrammet «Morgenshowet» skulle lage hver sin sang, hadde hun aldri forventet hvor mange som ville høre hennes. Video: Sondre Rahm. Reporter: Henriette Eilertsen. Klipp: Ingebjørg Iversen. Musikk: Marte Bratberg & Donkeyboy - H... Vis mer

Den populære radioprofilen Marte Bratberg (31) har lenge vært en morgenfavoritt for mange, som programleder for «Morgenshowet» på NRJ. Der har hun jobbet siden 2013.

Nå bekrefter hun imidlertid at hun slutter i jobben som radiovert. Nyheten bekreftes overfor VG.

SETTES UT: Programleder Marte Bratberg besøker tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Lene Antonsen som forteller om sin utradisjonelle jobb. Video: Julie Easter Christiansen / Dplay. Reporter: Kine Falch Vis mer

- Det er helt sykt trist, faktisk. Jeg har en ordentlig følelse av hjertesorg nå. På grensen til kjærlighetssorg, sier hun til avisa.

«Morgenshowet» har hun ledet sammen med kollegaene Stian Røste (33) og Mattis Mjåset gjennom sju år, i starten sammen med Petter Pilgaard (40) og Anders Opsahl. I august vil hun ha sin siste sending for radiokanalen.

Hva som bli neste stopp for 31-åringen vil hun foreløpig ikke avsløre, men forteller til avisa at det er snakk om et svært spennende prosjekt, som hun gleder seg stort til.

Dramatikk under innspilling

Den siste tida har Bratberg vært å se i det svært populære programmet «Kompani Lauritzen», der hun kom på en respektabel tredjeplass. Der har 14 kjendiser fått bryne seg på beinhard disiplin, intense utfordringer og uforutsette øvelser.

Der har trofaste seere fått følge programlederen gjennom en rekke utfordringer, blant annet det som ble en høyst dramatisk hendelse for 31-åringen.

IMPONERTE: Det ble dramatisk for Marte Bratberg i en episode av «Kompani Lauritzen» . Video: TV2 / Rød løper Vis mer

Kjendisene ble nemlig bedt om å gjennomføre en krevende svømmeøvelse i sterk strøm, hvor halve øvelsen skulle fullføres under vann.

Bratberg har tidligere opplevd å være for lenge under vann, under en badeulykke på charterferie med familien som liten. Dermed ble øvelsen langt fra en behagelig affære.

Da Dagbladet møtte Bratberg for å snakke om deltakelsen i TV 2-programmet, fortalte 31-åringen at hun var «helt sikker på at hun skulle drukne».

- Jeg ble så redd, og trodde jeg skulle dø, sa 31-åringen i våres.

Det satte imidlertid ikke en stopper for radioprofilen, som som tidligere nevnt til slutt havnet på en tredjeplass, etter Øyvind «Vinni» Sauvik (44) og Lise Karlsnes (40).

Sammen med Janka Polliani har Bratberg også podkasten «Janka og Martes Podcast». Der har de snakket om livets opp- og nedturer siden 2018. Hun har også vært programleder for «Insider FEM».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!