«Sommerhytta»:

Slutter

Det populære programmet får ny programleder.

GIR SEG: Guri Solberg er ferdig i rollen som programleder for «Sommerhytta». Foto: Espen Solli/TV 2
GIR SEG: Guri Solberg er ferdig i rollen som programleder for «Sommerhytta». Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer
Publisert

Samtidig som årets sesong av «Sommerhytta» ruller over TV-skjermene til det norske folk, får vi allerede nå en smakebit på hvordan neste sesong vil se ut. TV 2 skriver nemlig i en pressemelding at det vil skje en utskiftning av programleder.

I fjor sommer kunne programleder Guri Solberg (45) røpe at hun at hadde fått jobb som nyhetsanker for TV 2. Dette er en del av grunnen til hvorfor hun ikke kan stille som programleder i ny sesong.

- Jeg er i New York og har dermed ikke mulighet til å være med på årets opptak. Til høsten skal jeg inn i full stilling i nyhetene, forklarer Solberg.

Nå ser det ut til at «Sommerhytta» ble inspirert av Solberg til å vende snuten mot nyhetene. De har nemlig hentet inn nyhetsanker Cathrine Fossum (44) som ny programleder.

NY ROLLE: Cathrine Fossum gleder seg svært mye til sin nye programlederjobb. Foto: Per Christian Lind/TV 2
NY ROLLE: Cathrine Fossum gleder seg svært mye til sin nye programlederjobb. Foto: Per Christian Lind/TV 2 Vis mer

Fossum kan fortelle til Dagbladet at hun ikke trengte mye tenketid før hun takket ja til jobben.

- Sommerhytta er jo et utrolig koselig og positivt program, og jeg liker veldig godt at ingen ryker ut. Jeg synes også at Guri har vært en fantastisk programleder. Det er jo et veldig etablert og populært program, så jeg gjør dette med litt ærefrykt selvfølgelig.

Selv om 44-åringen er spent på hvordan mottakelsen blir fra seerne, er hun ikke særlig redd.

- Jeg må jo stole på at seerne synes jeg er flink ut ifra mine forutsetninger og så får jeg bare gjøre det på min egen måte. Det er jo deltakerne vi heier på i dette programmet, så jeg håper at folk ikke blir sure for at jeg tar over for Guri, forteller hun med et smil.

Full støtte fra Solberg

I pressemeldingen fra TV 2 beskriver Solberg den kommende programlederen som en «stødig og dyktig dame». Fossum kan forsikre oss om at Solberg ønsker henne alt vel når hun nå tar over jobben hennes.

HELT SLÅTT UT: Lina må dra fra «Sommerhytta» på grunn av dette. Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

- Guri har gitt meg veldig gode tilbakemeldinger og har virkelig ryggen min i dette. Jeg har ikke spurt direkte om tips fordi jeg vil jo være meg selv, men jeg vet at jeg kan ringe henne når som helst, forteller hun til Dagbladet.

- Kan være mer meg selv

For noen er nok Fossum kjent fra sin seriøse rolle som nyhetsanker, men hun har tidligere vært programleder for både «God Morgen Norge» og «God Sommer Norge». Nå gleder hun seg til å vise enda mer av personligheten sin.

- Jeg elsker å gjøre ulike ting og jeg føler meg så heldig som nå får gjøre litt forskjellig. Det som blir deilig er at jeg kan være mer meg selv og å bli kjent med nye folk. Jeg er veldig glad i mennesker, så det blir veldig gøy å følge deltakernes prosess. Så det å bli kjent med deltakerne gleder jeg meg skikkelig til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer