Allison Mack:

«Smallville»-stjerna sier seg skyldig i sexkult-saken

Skal ha presset kvinner inn i den omdiskuterte kulten.

SKANDALE: I fjor ble den tidligere skuespilleren Allison Mack tiltalt for å ha rekruttert kvinner til Nxivm, en såkalt sexkult. Nå har hun sagt seg skyldig i saken. Video: Reuters. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For et år siden ble det kjent at tidligere skuespiller Allison Mack (36), kanskje best kjent for sin rolle i tenåringsserien «Smallville», var tiltalt for menneskehandel.

Den føderale påtalemyndigheten mente at hun hadde rekruttert intetanende kvinner inn i det som omtales som Nxivm, en kultliknende sexgruppe. Mack skal ha kommet med lovnader til kvinnene om at dette var en selvhjelpsgruppe, mens de i virkeligheten ble rekruttert som sexslaver for gruppas leder, Keith Raniere (58).

Raniere solgte seg inn som en selvhjelpsguru til Hollywood-stjerner, og hans indre kjerne av «disipler» besto av skuespillere, velstående arvinger og sønnen til en tidligere meksikansk president.

Sa seg skyldig

Nå, et år etter at tiltalen ble kjent, har Mack sagt seg skyldig i saken. Det melder flere amerikanske medier mandag kveld norsk tid. I retten fortalte hun følgende:

- Det siste året har vært selvransakende. Det har vært et år hvor jeg har kikket på hva jeg har drevet med de fire siste åra. Gjennom det hele trodde jeg på Ranieres intensjon om å hjelpe folk. Jeg tok feil, sa hun i retten mandag, ifølge Fox og New York Daily News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer