<strong>- FLAKS:</strong> Hanne Haugland endte til slutt en tredjeplass i den tiende sesongen av «Mesternes mester». 51-åringen mener hun har lagt ned en god innsats, men at hun også har hatt litt flaks. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
- FLAKS: Hanne Haugland endte til slutt en tredjeplass i den tiende sesongen av «Mesternes mester». 51-åringen mener hun har lagt ned en god innsats, men at hun også har hatt litt flaks. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Hanne Haugland:

- Småpinlig å se seg selv

Finalen endte brått for «Mesternes mester»-profilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg må si at jeg har hatt min dose med flaks. Samtidig føler jeg meg tredjeplassen verdig, sier Hanne Haugland (51) til Dagbladet.

I kveld ble det klart at den tidligere høydehopperen kom til kort inn mot det endelige mesteroppgjøret. Haugland har kjempet med nebb og klør i årets sesong av «Mesternes mester», og vist seg uovervinnelig i hele tre nattester.

<strong>TREDJEPLASS:</strong> Hanne Haugland er stolt over egen innsats, og synes resultatet i kveldens finale var fortjent. Foto: NRK
TREDJEPLASS: Hanne Haugland er stolt over egen innsats, og synes resultatet i kveldens finale var fortjent. Foto: NRK Vis mer

I den blytunge jaktstart-konkurransen, som består av en cocktail med statiske øvelser, ble det derimot for krevende å holde tritt med de to andre.

- Karoline og Pål Anders har vært steingode hele veien, og jeg har supermye respekt for de to som utøvere. At resultatet derfor ble som det ble, er veldig fortjent.

Å skulle ta ut siste rest av energi i finalekonkurransen, er definitivt en krevende oppgave. Spesielt mot slutten av finalen, måtte Haugland konsentrere seg maksimalt for å ikke gi opp.

- Hendene mine ble helt fulle av vannblemmer på hengeøvelsen, og disse sprakk etter hvert, der noen av dem begynte å blø. Så jeg måtte virkelig bite tenna sammen for å gjennomføre siste øvelse, sier hun.

<strong>SMERTEFULLT:</strong> I finalen ble det tidlig tydelig Pål Anders Ullevålseter og Karoline Dyhre Breivang var noen hestehoder foran Hanne Haugland. Dermed endte det i en tredjeplass for sistnevnte. Foto: NRK
SMERTEFULLT: I finalen ble det tidlig tydelig Pål Anders Ullevålseter og Karoline Dyhre Breivang var noen hestehoder foran Hanne Haugland. Dermed endte det i en tredjeplass for sistnevnte. Foto: NRK Vis mer

- Avhengig av flaks

Selv har Haugland vært vitne til at hele sju idrettshelter har forlatt skuta før henne. Til tross for en imponerende tredjeplass, mener 51-åringen at resultatlista kunne sett annerledes ut.

- Pål Anders og Karoline har ikke vært avhengig av flaks, slik jeg kanskje har i noen tilfeller. Det har blitt noen bunnplasseringer.

- Samtidig har jeg en god reaksjonsevne, noe som har båret meg videre etter nattestene. Det er uflaks å ryke ut tidlig, og jeg tror eksempelvis Ole Martin Årst hadde vist seg veldig sterk dersom han hadde fått fortsette inn i spillet. Det samme gjelder Lars Berger. Så jeg er klar over at ting kunne sett veldig annerledes ut. Jeg er ydmyk over å ha nådd så langt.

- Småpinlig

I konkurransen har haugesunderen på flere vis dratt nytte av sin fortid som en av tidenes norske kvinnelige friidrettsutøvere i høydehopp. Samtidig mener 51-åringen at det i visse tilfeller er tydelig at det er gått 18 år siden hun la idrettskarrieren på hylla.

<strong>- FORTJENT:</strong> Hanne Haugland løp inn til målstreken sist, og var dermed ute av konkurransen. Selv hyller hun sine konkurrenter for måten de har imponert gjennom sesongen. Foto: NRK
- FORTJENT: Hanne Haugland løp inn til målstreken sist, og var dermed ute av konkurransen. Selv hyller hun sine konkurrenter for måten de har imponert gjennom sesongen. Foto: NRK Vis mer

- Jeg synes blant annet at det var småpinlig å se seg selv løpe - det gikk så utrolig sakte. Jeg hadde lange steg, men det gikk var i sirupstakt. Det er bare en påminnelse om at det nesten er gått 20 år siden jeg konkurrerte. Med det i bakhodet har jeg nok overrasket meg selv litt, sier hun og ler.

- Har du følt deg som en «underdog»?

- Jeg har i visse tilfeller følt meg litt som en underdog, men har aldri fått følelsen av at de andre deltakerne har undervurdert meg. Jeg fokuserte på konkurransene, og skulle jeg bli slått, så er de bedre enn meg. Hvis ikke, er jeg bedre enn dem. Det var aldri spisse albuer, og folk var opptatt av å heie hverandre fram.

- Fine og triste historier

Med Haugland ute av realityprogrammet, står det endelige mesteroppgjøret mellom Pål Anders Ullevålseter (50) og Karoline Dyhre Breivang (38). Hvem som stikker av med seieren, blir avgjort seinere i kveld.

- «Mesternes mester» er noe av det kjekkeste jeg har vært med på. Gjengen var så utrolig fin og real. Det var sterkt å oppleve hvor godt samhold det var, der alle delte av seg selv og sine historier. Både fine og triste. Det har vært en helt unik opplevelse, sier Haugland.

Saken fortsetter under:

VISER FREM HUSET: Deltakerne er ekstra obs på én spesiell detalj i huset på Mallorca. Video: Pedersen / Edit: Falch Vis mer

Som utøver har Hanne Haugland en rekke meritter å vise til. Da 51-åringen la opp i 2000 etter stadige skadeplager, kunne hun se tilbake på en lang og imponerende karriere.

Blant annet tok den daværende 29-åringen gull under verdensmesterskapet i friidrett i Aten i 1997. Totalt ble Haugland norsk mester tolv ganger i høyde. I tillegg kapret hun tre lengdegull og ett tresteg-gull i NM.

I dag jobber 51-åringen som coach på Olympiatoppen i Oslo, og har to tvillingdøtre på 14 år, Johanna og Ida, sammen med eksmannen Håkon Särnblom.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer