Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Gro Hammerseng-Edin:

Smilte på tv. Sannheten var en helt annen: - Jeg brast i gråt

Det ble en emosjonell affære for Gro Hammerseng-Edin. Nå avslører hun hva som skjedde.

BEINTØFT: Fredag kveld var det duket for første del av semifinalen i årets sesong av «Mesternes mester». Under den fryktede øvelsen «kronidioten», ble det tydelig at Gro Hammerseng-Edin hadde fysiske vansker med utførelsen. Foto: NRK
BEINTØFT: Fredag kveld var det duket for første del av semifinalen i årets sesong av «Mesternes mester». Under den fryktede øvelsen «kronidioten», ble det tydelig at Gro Hammerseng-Edin hadde fysiske vansker med utførelsen. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg gruet meg så enormt til den øvelsen. Jeg visste at jeg hadde fysiske problemer med å utføre oppgaven, fordi jeg er så stiv i hoftene. Jeg tenkte bare at jeg måtte gjøre så godt jeg kunne, sier Gro Hammerseng-Edin (37) til Dagbladet.

Fredag kveld var det duket for del én av semifinalen i årets sesong av «Mesternes mester». Med «helvetesuka» som tema, følger også klassikeren «kronidioten» - øvelsen alle deltakerne gruer seg til.

Oppgaven består helt enkelt av løpe så fort du kan - over og under hindre - i sju minutter. Den som har nådd flest lengder når tiden er gått ut, får flest poeng.

- Ikke fanget på kamera

I episoden erkjenner Hammerseng-Edin at hun ikke vil klare å komme seg under hindrene på en like smidig måte som de andre deltakerne gjerne kan.

- Jeg tenkte: «Jeg må jo bare prøve», og det gjorde jeg, men så klarte jeg ikke å utføre oppgaven slik som alle de andre gjorde det. Jeg måtte dermed velge en annen teknikk, noe som igjen resulterer i at jeg bruker veldig lang tid.

Saken fortsetter under:

Ut ifra tv-bildene å dømme blir det raskt tydelig at håndballegenden har store utfordringer. Selv med fysiske vansker, ofrer hun alt for å komme i mål, noe hun på imponerende vis gjør - alt tatt i betraktning.

- Jeg tror egentlig ikke de fanget det på kamera, for først var det bare sånn: «Yes, jeg klarte det!». Da jeg kom inn i teltet etter øvelsen, satte jeg meg imidlertid ned og brast i gråt. Jeg var en blanding av lettet, litt stolt og litt sånn … ikke ydmyket, men jeg lurte litt på: «Hvordan så det der egentlig ut?».

BAK KULISSENE: Tidligere fotballspiller Steffen Iversen og snowboardkjører Andreas Ygre Wiig tar publikum med på en rundtur i årets «Mesternes mester»-villa. Video: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Ble litt «nakent»

Hammerseng-Edin har i mange år slitt med hoftene, noe som gjør at øvelser som eksempelvis ovennevnte, blir krevende. 37-åringen forteller at hun generelt sett lever fint med slitasjen, men at akkurat denne episoden ble emosjonell for henne.

- Jeg liker å være sterk og tøff og å få ting til. Også ble det litt «nakent». På en eller annen måte så er det noe sårbart i å vise på et tv-program, med om lag en million seere, at man har en kropp som en 37-åring, også kan du ikke gjennomføre øvelser som en forventer at en 37-årig sportsutøver, som akkurat har lagt opp, skal klare.

- Samtidig tenker jeg jo det at jeg har hofteleddsslitasje, og av og til så synes det.

- Redd

Idrettsprofilen tror også at årsaken til tårene var en kombinasjon av høy temperatur, at hun var sliten, og at det nærmet seg slutten av oppholdet - der kroppen virkelig kjente på etterdønningene av de mange konkurransene.

- Det var slitsomt og tungt, men jeg kom meg raskt over det. Jeg tenker også at det er noe fint ved det å tørre å kaste seg ut i for eksempel «Mesternes mester»-øvelser, selv om man er redd, eller selv om en vet at det ikke er din styrke.

Overfor Dagbladet bekrefter produsent for «Mesternes mester», Alexander Fjeld, at kameraene ikke filmet det emosjonelle øyeblikket.

- Vi filmet ikke i denne situasjonen. Og det er jo gjerne da deltakerne slipper opp litt mer for følelsesmessige reaksjoner. Det var ganske forståelig på en av de lengste, tyngste og ikke minst varmeste konkurransedagene under oppholdet. Det blir håndtert med mest mulig omsorg og væske, såframt det ikke er behov for medisinsk oppfølging, forklarer han.

Hammerseng-Edin klarte å hente seg raskt inn i kveldens siste øvelse, og havner sammenlagt på andreplass denne uka - bare slått av turner Espen Jansen.

Ingen må forlate konkurransen i fredagens episode. De fire gjenværende deltakerne tar imidlertid med seg poengene fra de tre første øvelsene inn i neste uke. Da skal semifinalen avgjøres, og det blir klart hvem som får en plass inn mot finalen.

Allerede nå kan man med sikkerhet si at enten Isabel Blanco, Gro Hammerseng-Edin, Espen Jansen, eller Solveig Gulbrandsen stikker av med seieren og dermed vil stå igjen som den absolutte «Mesternes mester».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!