Coronaviruset:

Smittealarm på Nationaltheatret

- Jeg kan bekrefte at vi har en ansatt som er bekreftet smittet.

SKUESPILLER SMITTET: Etter det Dagbladet erfarer er det en norsk skuespiller tilknyttet Nationaltheatret som har blitt smittet av coronaviruset. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SKUESPILLER SMITTET: Etter det Dagbladet erfarer er det en norsk skuespiller tilknyttet Nationaltheatret som har blitt smittet av coronaviruset. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronaviruset preger store deler av hverdagen til både nordmenn og resten av verden. Sykdommen ble oppdaget i industribyen Wuhan i Kina, og har siden spredd seg til store deler av verden. I skrivende stund er det 1221 mennesker som har fått påvist coronaviruset i Norge som vi vet om, og tre mennesker har mistet livet som følge av pandemien.

I hele verden er tallene betraktelig høyere, hvor det hittil er 167449 smittede mennesker og totalt 6440 dødsfall.

Mandag ble det kjent at en ansatt tilknyttet Nationaltheatret er blant dem som har fått påvist coronaviruset.

Det bekrefter direktør Marta Færevaag Hjelle ved Nationaltheatret til Dagbladet.

- VIKTIG JOBB: Sykepleierforbundet leder, Lill Sverresdatter Larsen, takker jobben alle sykepleiere gjør under den krevende corona-krisen. Vis mer

- Vi har ingen tall per nå

Etter det Dagbladet erfarer, er det snakk om en norsk skuespiller. Hjelle ønsker ikke å kommentere hvorvidt det er en norsk skuespiller som er smittet.

Foreløpig er det ikke klart om andre ved teatret er smittet, eller hvor mange som eventuelt må i karantene som følge av kontakt med den smittede.

- Vi kartlegger dette nå. Som andre har vi ansvar for å varsle dem som har vært i kontakt, og sette i gang karantene. Vi har ingen tall per nå, forteller Hjelle.

Nationaltheatret ble informert om smitten i dag.

- Alle på teatret blir varslet nå. Vi må ettergå alle som har vært i kontakt med vedkommende, avslutter hun.

Som følge av corona-situasjonen vi nå befinner oss i har en rekke tiltak blitt iverksatt. Blant annet er alle landets skoler og barnehager stengt, det er blitt innført reisetiltak og alle landets serveringssteder og restauranter må stenge klokka 21.00.

Dette er bare noen av tiltakene som gjør at det norske folk blir hardt rammet.

Flere mennesker har også blitt satt i karantene, og blant dem er kongeparet som i starten av mars kom hjem fra et statsbesøk i Jordan.

BEKLAGER: De siste dagene har det stormet mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han i helga hadde reist på hyttetur. Nå beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

- Sammen står vi i dette

I anledning situasjonen vi nå befinner oss i, talte kong Harald søndag til nasjonen fra Kongsseteren i Oslo.

- Vi befinner oss i en situasjon som både er uvirkelig, fremmed og skremmende for oss alle. Vi kjenner verken igjen hverdagen vår eller verden rundt oss. Og fremdeles står vi bare ved begynnelsen av noe vi ikke fullt ut kjenner konsekvensene av, var noe av det han sa.

KONGEN: – Norge er kjent som et tillitssamfunn. Nå er det et særskilt behov for å vise hverandre tillit.Video: NRK Vis mer

Videre uttalte kongen at «uvissheten gjør oss sårbare» og at «alvoret gjør oss engstelige».

- Til slutt vil jeg minne om at alle trenger litt ekstra vennlighet i denne tida. Sammen står vi i dette. Og sammen skal vi klare å komme gjennom det som ligger foran oss, sa han avslutningsvis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer