Asap Rocky:

SMS-er avslører: «Kunne revet hodet av ham»

SMS-utveksling forsterker mistankene om kroppsskade, mener den svenske påtalemyndigheten.

TILTALE: Rapperen Rakim «ASAP Rockys» Mayers er tiltalt for mishandling. Myers forsvarer Slobodan Jovicic deler ikke aktoratets oppfatning. Video: Expressen TV Vis mer

I går ble det kjent at den amerikanske rapperen Asap Rocky (30) - også kjent under navnet Rakim Mayers (30) - ble tiltalt for kroppsskade i Sverige sammen med to andre menn.

Rapperen var innblandet i en voldshendelse i Stockholm 30. juni, noe som førte til at han ble varetektsfengslet og siktet for grov kroppsskade noen dager senere.

Nå kommer det fram at det foreligger flere SMS-samtaler mellom artisten og hans venner, som angivelig skal bekrefte at det var snakk om vold den aktuelle kvelden.

Det skriver den svenske avisa Expressen.

Ifølge avisa har det svenske politiet sikret en rekke SMS-er i rapperens vennekrets, som den svenske påtalemyndigheten mener forsterker mistankene om at Asap Rocky har utsatt en 19 år gammel mann for kroppsskade.

SMS-samtalene vil fungere som bevis når tiltalen mot Asap Rocky skal behandles i tingretten i Stockholm tirsdag 30. juli.

BILDEBEVIS: I dag kom nyheten om at den amerikanske rapperen Asap Rocky (30) er tiltalt for kroppsskade. Disse bildene er en del av politiets bevis mot den ham. Video: Expressen TV Vis mer

- Kunne revet av hodet hans

Expressen ha fått tilgang til meldingene, og gjengitt det som er blitt skrevet i samtalene. I en av dialogene kommer det frem at flere i Asap Rockys selskap har diskutert vold den aktuelle dagen for hendelsen.

- Da vi gikk (bortover gata, journ.anm.), begynte noen å yppe med oss. Vi måtte riste av oss den jævelen, skrev en i artistens følge til en annen i vennegjengen 30. juni - kvelden da voldshendelsen fant sted.

- Riste ham av dere … Var dere voldelig mot ham, spør en annen i følget.

- Ja, lyder svaret.

I en annen meldingsutveksling, som det svenske politiet har fått tilgang til - som skal ha foregått mellom en av hans amerikanske venner og noen andre hjemme i USA - kommer dette fram:

SE TV: En video som ble tatt i Stockholm søndag kveld, skal vise Rakim Mayers, bedre kjent som «Asap Rocky» gå til angrep på en mann på gata. Reporter: Emilie Rydning. Video: @asaprocky og NTB Scanpix Vis mer

- Takk dere, jeg kunne ha revet av hodet hans hvis jeg ville. Jeg dro ham opp fra bakken og kastet ham rundt. Han var påvirket av rus, lyder meldingen.

En annen kompis følger opp:

- Du burde ha knekt nakken på ham.

BEVIS: Dette er blant meldingene som vil bli lagt frem i rettssaken neste uke. Foto: Svensk politi / Expressen
BEVIS: Dette er blant meldingene som vil bli lagt frem i rettssaken neste uke. Foto: Svensk politi / Expressen Vis mer

Og:

- Veldig bra at du holdt deg rolig, «papsen». Bra jobba! En skikkelig konge.

En mann i Asap Rockys selskap i Stockholm skriver tilbake:

- Man skal alltid holde seg rolig, med mindre det går for langt.

Disse samtalene, som er blitt sendt i kretsen rundt Asap Rocky, forsterker nå påstandene om at rapperen var med i voldshendelsen, mener den svenske påtalemyndigheten.

Denne bevisførselen kan også motbevise at Asap Rocky og vennene hans handlet i nødverge da voldshendelsen skjedde 30. juni, mener aktor.

REAGERER: Asap Rockys mor, Renee Black, vil ha sønnen sin hjem snarest mulig. Video: Expressen Vis mer

Nekter straffskyld

Ifølge Expressen skal Asap Rocky være svært skuffet over at aktor har lagt den fornærmedes versjon til grunn. Det sier rapperens forsvarer Slobodan Jovicic til avisa.

Rapperen innrømmer å ha vært innblandet i hendelsen, men nekter straffskyld. Han har hele tida hevdet at han har handlet i nettopp nødverge.

Ifølge Expressen har Asap Rocky fortalt dette om hendelsen i avhør med svensk politi:

- Jeg fikk ham ned på bakken. Jeg slo og sparket, sa Asap Rocky blant annet, og forklarte at han ville forsvare sin sikkerhetsvakt.

SE TV: - I dypet av mitt hjertet kjenner jeg at det er feil at min klient er fengslet. Han er fengslet bare på grunn av fluktfaren, sa Asap Rockys advokat, Slobodan Jovicic, til pressen etter fengslingsmøtet hvor det ble bestemt at rapperen blir i varetekt en uke til. Vis mer

Den amerikanske rapperen har altså innrømmet i avhør med svensk politi at han slo og sparket - men nekter fortsatt for at noen i gjengen benyttet en glassflaske til å utøve vold.

Etter at tiltalen mot Asap Rokcy ble kjent torsdag, holdt mannens forsvarer Slobodan Jovicic en pressekonferanse hvor han fortalte at de mener aktors vurdering er feil, og at han og klienten nå jobber for å forberede seg til rettssaken neste uke.

Forsvarer sa likevel at tiltalen var som forventet.

PRESSEKONFERANSE: Asap Rockys forsvarer holdt i går pressekonferanse om tiltalen som er tatt ut. Foto: NTB Scanpix
PRESSEKONFERANSE: Asap Rockys forsvarer holdt i går pressekonferanse om tiltalen som er tatt ut. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skal opp i retten neste uke

Tiltaten mot den amerikanske rapperen ble gjort kjent i en pressemelding fra den svenske påtalemyndigheten.

- Jeg har i dag tiltalt de tre mistenkte for kroppsskade, for jeg bedømmer at det som har skjedd utgjør en forbrytelse, på tross av at forsvaret har innvendt at dette var nødvern og provokasjon, sa aktor Daniel Suneson.

Ifølge Expressen er det en 19-åring fra Afghanistan som er fornærmet i saken. Den fornærmedes bistandsadvokat Magnus Strömberg har hele tiden ment at klienten hans er uskyldig - og tidligere denne uka ble det kjent at anklagene mot 19-åringen ble droppet.

- Han har det ikke bra på grunn av all oppmerksomheten, på grunn av redsel og ting som har skjedd. På grunn av det er det mange som spekulerer og gjetter og maler et bilde om at han skal ha gjort noe feil i denne sammenhengen, noe som ikke er tilfelle, sier Strömberg til Expressen.

Den fornærmede 19-åringen var med en 20 år gammel venn da hendelsen skjedde. Han skal selv vitne i rettssaken som skal opp i Stockholm Tingrett førstkommende tirsdag.