SNAKKER OM KÅRINGA: I 2013 ble Gwyneth Paltrow kåret til «verdens mest irriterende» kjendis. Nå snakker hun om hvordan det var å få den usjarmerende tittelen. Foto: Erik Pendzich/REX/Shutterstock, NTB scanpix
SNAKKER OM KÅRINGA: I 2013 ble Gwyneth Paltrow kåret til «verdens mest irriterende» kjendis. Nå snakker hun om hvordan det var å få den usjarmerende tittelen. Foto: Erik Pendzich/REX/Shutterstock, NTB scanpixVis mer

Snakker om å være Hollywoods «mest irriterende»: - Kan bare være meg selv

Gwyneth Paltrow ble overrasket over å høre hva folk tenker om henne. 

(Dagbladet): Gwyneth Paltrow (43) har de siste åra klart å pådra seg oppmerksomhet for de merkeligste ting.

Foruten å ha lansert en kolleksjon med «gangster-vesker» og gi urineringsråd, har hun også fått kritikk for «svært farlig» influensatips.

Skuespillerens allsidige sysler og frittalende personlighet ga henne i 2013 tittelen «verdens mest irriterende kjendis». Det var Star Magazine som holdt kåringa.

Paltrow har holdt kortene tett til brystet om hvordan den lite hyggelige tittelen har preget henne. Nå tar hun imidlertid bladet fra munnen.

- Hva har jeg gjort?

Det er i et intervju med BBC News at stjerna åpner seg om hvordan hun fortsatt husker den tre år gamle kåringa.

Først og fremst ble hun overrasket over at akkurat HUN fikk tittelen.

- Først tenkte jeg bare: er jeg den mest irriterende kjendisen? Mer enn Chris Brown, liksom? Hva har jeg gjort? spør hun retorisk i intervjuet.

Videre forteller hun at det ikke er så mye hun kan gjøre for å bli kvitt stempelet.

- Jeg kan bare være meg selv, men jeg tror det er ting ved meg som får folk til å trekke egne slutninger. For eksempel er det mange som tror at jeg er født med sølvskje i munnen, noe som er bakgrunnen til mye av hatet, sier Paltrow i intervjuet.

Stjerna forteller også at folk ofte tror hun bare «spiser sjøgress og luft», men at hun i virkeligheten ofte koser seg med pommes frites.

Ble stalket i 17 år

Tidligere i år fryktet Paltrow for familiens sikkerhet, etter å ha mottatt flere truende brev fra en mann som i lang tid skal ha forfulgt kjendisen.

Det fortalte skuespilleren under en rettssak i Los Angeles i feburar.

Den antatte «stalkeren» skal ha forfulgt Paltrow i 17 år, og har tidligere også vært tiltalt for å forfølge skuespilleren.

Rettssaken dreier seg om brev som mannen skal ha sendt Paltrow i perioden fra 2009 til 2015.

I rettssaken skal Paltrow ha sagt at han har sendte henne rundt 70 meldinger, og at innholdet i brevene varierte fra «religiøse til pornografiske og truende».

- Dette har pågått i Paltrows liv i 17 år. Hennes følelse av sikkerhet har blitt knust av denne mannen, sa assisterende statsadvokat Wendy Segall i åpningsprosedyrene av saken.

Den anklagede erklærte seg ikke skyldig i å ha forfulgt Paltrow.